AIDAperla gearriveerd in Rotterdam cruiseseizoen geopend

Een half uurtje eerder dan verwacht arriveerde de AIDAperla vandaag aan de Holland Amerikakade van Cruiseport Rotterdam. Het opende daarmee het Rotterdamse cruiseseizoen. Het programma ziet er veelbelovend uit. Cruiseport Rotterdam verwacht dit seizoen zo´n 80 schepen in Rotterdam.


View on Twitter.

Hoogtepunten zijn de aankomsten van de Seabourn Ovation op 2 oktober, een ‘vijf sterren plus’- schip, en op 21 november van de AIDAnova, het eerste op LNG aangedreven cruiseschip. In totaal komen er ook zeven cruiseschepen van de nog jonge Engelse rederij Cruise & Maritime Voyage; allemaal vaartuigen die goed zijn voor vier sterren.

Geen nieuws maar nog altijd zeer bewonderingswaardig zijn de aankomsten van de Queen Elisabeth, Independence of the Seas en Magallan. Speciale aandacht is er dit jaar ook voor de ss Rotterdam, want Rotterdam viert het 145-jarig bestaan van de Holland America Line.

AIDAperla
De AIDAperla is in 2017 in de vaart genomen en is een zusterschip van de AIDAprima. Alleen het interieur wijkt af van de Prima. Het schip gaat ook wekelijks varen tussen Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge (Brussel) en Rotterdam. Tot november is de AIDAperla iedere donderdag te bewonderen aan de Wilhelminapier. Het ultramoderne schip is uitgerust om LNG (vloeibaar gas) om te zetten tot stroom voor de hotelfunctie van het schip. Een truck vanaf de wal zal zorgen voor de levering van de LNG.


View on Twitter.