Vooruitblik op het Maritime & Offshore Career Event 2018

Beursvloer MOCE 2017

Het is bijna zover: op woensdag 28 maart vindt het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) plaats in het WTC Rotterdam. Alweer de twaalfde editie, met dit jaar extra veel aandacht voor offshore wind en de binnenvaart. De carrièremogelijkheden binnen de gehele supply chain worden door ruim 100 aanwezige bedrijven gepresenteerd aan meer dan 3.000 bezoekers, van studenten tot professionals en van mbo tot wo-niveau. Toegang tot het event is gratis, meld je aan op www.MOCE.biz.

Alles omtrent carrière
MOCE ontvangt met trots ook dit jaar weer bedrijven als Van Oord, Boskalis, Damen Shipyards, Allseas, Deme Group en Marin. Ook een aantal nieuwe gezichten gaan op 28 maart op zoek naar personeel, als Tennet, Kenz Figee Group en Smulders. Dat er een grote vraag naar personeel is in de binnenvaart komt duidelijk naar voren op het binnenvaartpaviljoen. Nieuw dit jaar op MOCE. In samenwerking met Bureau Voorlichting Binnenvaart presenteren diverse binnenvaartpartijen als Wijgula, Quo Vadis, Interstream Barging, thyssenkrupp Veerhaven en TOS zich aan de bezoekers.

Case Studies en Bedrijfspresentaties
Bezoekers kunnen bedrijven nog beter leren kennen tijdens een van de case studies of bedrijfspresentaties. Bedrijven als Feadship, Royal IHC, iPS Powerful People en STC-KNRM dagen met de case studies bezoekers uit om twee uur lang aan de slag te gaan met een inhoudelijke kwestie. Tijdens de presentaties vertellen bedrijven als Allseas, MHI Vestas Offshore Wind en Nogepa meer over de werkzaamheden en werken in de industrie. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over deze topbedrijven.

Sollicitatietips & tricks
Naast de mogelijkheid om met de vele bedrijven in gesprek te gaan en ze beter te leren kennen, is er nog meer te ontdekken op de beursvloer. Zo kunnen bezoekers bij de MaritiemeVacaturebank.nl Kubus terecht voor sollicitatietips en het checken van hun cv. Ook kunnen studenten informatie inwinnen over actuele stages en afstudeeropdrachten bij het Stage Informatiepunt. Nieuw dit jaar is de Experience Zone, een centrale plek op de beursvloer waar bezoekers kunnen ervaren hoe de toekomst van de sector eruit gaat zien, door middel van onder andere Virtual Reality.

Jan Versteegh in de ON AIR Talkshows op Community Square
Met zijn energieke en scherpe humor gaat Jan Versteegh, bekend van Wie is de Mol?, in gesprek met studenten en professionals op Community Square. Onderwerpen als nieuwe technologieën en ontwikkelingen die de industrie de komende jaren op zijn kop gaan zetten, zoals autonoom varen en 3D staalprinten worden besproken. Ook wordt er gekeken naar de arbeidskansen die de energietransitie met zich meebrengt.  Bezoekers worden uitgenodigd om plaats te nemen op het terras van Community Square en mee te praten. Naast de talkshows betreden Jan-Willem van der Graaf, voormalig CEO van Seaway Heavy Lifting en André Steenhuis, Vice President Innovations van Allseas het podium tijdens Inspirational Talks.

Registreren op MOCE.biz
Er is nog veel meer te beleven bij MOCE. Dit maakt MOCE ook in 2018 de grootste en meest complete carrièrebeurs in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. Bezoekers kunnen zich gratis registeren via www.MOCE.biz.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →