Vooruitblik op het Maritime & Offshore Career Event 2018

Beursvloer MOCE 2017

Het is bijna zover: op woensdag 28 maart vindt het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) plaats in het WTC Rotterdam. Alweer de twaalfde editie, met dit jaar extra veel aandacht voor offshore wind en de binnenvaart. De carrièremogelijkheden binnen de gehele supply chain worden door ruim 100 aanwezige bedrijven gepresenteerd aan meer dan 3.000 bezoekers, van studenten tot professionals en van mbo tot wo-niveau. Toegang tot het event is gratis, meld je aan op www.MOCE.biz.

Alles omtrent carrière
MOCE ontvangt met trots ook dit jaar weer bedrijven als Van Oord, Boskalis, Damen Shipyards, Allseas, Deme Group en Marin. Ook een aantal nieuwe gezichten gaan op 28 maart op zoek naar personeel, als Tennet, Kenz Figee Group en Smulders. Dat er een grote vraag naar personeel is in de binnenvaart komt duidelijk naar voren op het binnenvaartpaviljoen. Nieuw dit jaar op MOCE. In samenwerking met Bureau Voorlichting Binnenvaart presenteren diverse binnenvaartpartijen als Wijgula, Quo Vadis, Interstream Barging, thyssenkrupp Veerhaven en TOS zich aan de bezoekers.

Case Studies en Bedrijfspresentaties
Bezoekers kunnen bedrijven nog beter leren kennen tijdens een van de case studies of bedrijfspresentaties. Bedrijven als Feadship, Royal IHC, iPS Powerful People en STC-KNRM dagen met de case studies bezoekers uit om twee uur lang aan de slag te gaan met een inhoudelijke kwestie. Tijdens de presentaties vertellen bedrijven als Allseas, MHI Vestas Offshore Wind en Nogepa meer over de werkzaamheden en werken in de industrie. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over deze topbedrijven.

Sollicitatietips & tricks
Naast de mogelijkheid om met de vele bedrijven in gesprek te gaan en ze beter te leren kennen, is er nog meer te ontdekken op de beursvloer. Zo kunnen bezoekers bij de MaritiemeVacaturebank.nl Kubus terecht voor sollicitatietips en het checken van hun cv. Ook kunnen studenten informatie inwinnen over actuele stages en afstudeeropdrachten bij het Stage Informatiepunt. Nieuw dit jaar is de Experience Zone, een centrale plek op de beursvloer waar bezoekers kunnen ervaren hoe de toekomst van de sector eruit gaat zien, door middel van onder andere Virtual Reality.

Jan Versteegh in de ON AIR Talkshows op Community Square
Met zijn energieke en scherpe humor gaat Jan Versteegh, bekend van Wie is de Mol?, in gesprek met studenten en professionals op Community Square. Onderwerpen als nieuwe technologieën en ontwikkelingen die de industrie de komende jaren op zijn kop gaan zetten, zoals autonoom varen en 3D staalprinten worden besproken. Ook wordt er gekeken naar de arbeidskansen die de energietransitie met zich meebrengt.  Bezoekers worden uitgenodigd om plaats te nemen op het terras van Community Square en mee te praten. Naast de talkshows betreden Jan-Willem van der Graaf, voormalig CEO van Seaway Heavy Lifting en André Steenhuis, Vice President Innovations van Allseas het podium tijdens Inspirational Talks.

Registreren op MOCE.biz
Er is nog veel meer te beleven bij MOCE. Dit maakt MOCE ook in 2018 de grootste en meest complete carrièrebeurs in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. Bezoekers kunnen zich gratis registeren via www.MOCE.biz.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >