Overslag Bedrijf Amsterdam reduceert kolenopslag met 20%

Fasering bij Overslag Bedrijf Amsterdam.

Het Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) en het Havenbedrijf Amsterdam hebben een Letter of Intent (LOI) getekend. Gezamenlijk hebben de bedrijven de ambitie om stappen te zetten in de energietransitie. OBA maakt in het eerste kwartaal dit jaar 20% van zijn terrein beschikbaar voor andere activiteieten dan kolenopslag. Daarmee anticipeert OBA op de teruglopende vraag naar kolenopslag maken zij een stap naar een een multipurpose terminal. Voor Port of Amsterdam is dit een belangrijke, nieuwe stap richting verdere verduurzaming van de haven.

Het terrein wat vrij wordt gemaakt is ongeveer 28 voetbalvelden groot. Op dit terrein wordt geïnvesteerd in overdekte opslag capaciteit met mechanisatie. Zo kan OBA verder uitbouwen aan bestaande diversificatie in droge bulk grondstoffen en een multipurpose terminal te worden.

Nieuwe kades en water verdiepen
Ook hebben OBA en het havenbedrijf hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om te investeren in nieuwe kades en om de waterdieptes te verdiepen. De komst van de nieuwe zeesluis draagt daar ook aan bij.

OBA Bulk Terminals Amsterdam is gespecialiseerd in de opslag, bewerking en overslag van droge bulkgoederen die eigendom van derden zijn. Vanuit het strategisch gelegen Westelijk Havengebied van Amsterdam bedient OBA opdrachtgevers uit verschillende sectoren, zoals de energie- en staalsector en de diervoederindustrie. Bij OBA werken momenteel 120 medewerkers, met een jaarlijkse op- en overslag van zo’n 19 miljoen ton aan droge bulk goederen. De belangrijkste producten die worden behandeld zijn agri, mineralen, kolen en circulaire producten zoals schroot en grond.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >