Grootste reefer service center van Europa geopend bij MCS

Hans Vervat, Ingrid de Bruijn en Adriaan Visser openen de nieuwe terminal. Foto: Roy Borghouts.

Woensdag 7 maart luidde Inge de Bruijn de scheepshoorn in de Eemhaven van Rotterdam. De winnares van diverse Olympische medailles opende daarmee officieel de nieuwe terminal van Mainport Container Services (MCS) aan de Prins Willem Alexanderhaven. Het gaat volgens MCS om het grootste reefer service center van Europa.

MCS is voortgekomen uit Port Container Services en Mainport Rotterdam Services en geen nieuwkomer op de containermarkt. Het gaat om het samengaan van twee bedrijven en een verhuizing van Waalhaven naar Eemhaven. Op de nieuwe locatie is nu een state-of-the-art Reefer Service Centre geopend. In dit reefer depot worden koel- en vriescontainers opgeslagen, nadat ze zijn geleegd in Cool Port, de Greenery en het Westland, waardoor een reefer rotonde ontstaat. Andere activiteiten zijn pre trip inspecties en reparaties door professionele monteurs. Op twee locaties in Rotterdam – voortaan bekend als City Depot en Pernis Depot – biedt MCS onderhoud, reiniging- en modificatie werkzaamheden aan voor reefer- en andere typen containers.

City terminal
Het City depot bevindt zich op de City terminal, op de voormalige Home terminal bij Rotterdam, Heijplaat. Hier werkt het Havenbedrijf aan een multimodaal shortsea cluster met een uitstekende toegang tot de Europese afzetgebieden via binnenvaart, spoor en weg. De ontwikkeling van de City Terminal past in het beleid van het Havenbedrijf dat erop gericht is de haven bereikbaar te houden en oude havengebieden in de buurt van de stad te vitaliseren en hergebruiken. Een belangrijke pijler bij de herontwikkeling is Coolport, een nieuwe koel-vriesloods in het hart van het Shortsea-gebied en onderdeel van het Kloosterboer concern.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2019 >>
MTWTFSS
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Geen evenementen Geen evenementen