Huisman tekent voor samenwerking met Siemens en Van Meer

Huisman Equipment in Schiedam sloot onlangs een samenwerkingscontract met Siemens en Van Meer Industrial Services. Siemens gaat de komende vijf jaar de drives voor de installaties van Huisman leveren en systeemintegrator Van Meer gaat de specials bouwen op basis van Siemens-modules. De technologiepartners gaan in driehoeksverband hun marktpositie in de maritieme en offshore-sector verder uitbouwen.

De contractondertekening vond plaats in de Huisman Innovation Tower (HIT) op de kade van Huisman in Schiedam. In deze 90 meter hoge testboortoren ontwikkelt, test en demonstreert Huisman apparatuur en systemen voor boortorens. Daarnaast wordt de HIT ingezet voor de training van operators.

Proef samenwerking met succes afgerond
De afgelopen maanden hebben Huisman, Siemens en Van Meer hun samenwerking succesvol beproefd. Voor twee schepen van OOS International uit Serooskerke bouwt Huisman vier identieke kranen met een hijsvermogen van 2.200 ton per stuk. Het drivesysteem voor de eerste kraan is al opgeleverd en wordt momenteel ingebouwd. Daarna volgen de andere drie kranen.

 

CEO Huisman, Joop Roodenburg: “Het aanbod en de prijzen in de offshore sector zijn laag. Nu de olieprijs stijgt, ontstaan wel weer nieuwe kansen. We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in innovatieve technologie. Als wij meer opdrachten kunnen binnenhalen, profiteren ook onze partners hiervan. Met Siemens en Van Meer kunnen we kostenefficiënt doorpakken in de markt.”

Huisman
Huisman is leverancier van veilige en vooruitstrevende zware constructie-installaties. De belangrijkste pijlers zijn hijskranen, off- en onshore boorinstallaties en pijplegsystemen. De volledige engineering en het schrijven van de software vindt in-house plaats. Via samenwerkingsverbanden met technologieleveranciers en system integrators levert Huisman de installaties turn-key op.