Binnenvaartsector op zoek naar personeel tijdens MOCE

Over ruim een maand staat het WTC Rotterdam weer volledig in het teken van carrièremogelijkheden binnen de maritieme, offshore en energie industrie. Het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2018 ontvangt op 28 maart voor de twaalfde keer op rij een breed scala aan bedrijven die op zoek zijn naar zowel nieuw talent als ervaren professionals. Ook de binnenvaartsector is prominent aanwezig. De toegang tot het event is gratis meld je aan via www.MOCE.biz.

Op zoek naar gekwalificeerd personeel
De binnenvaartsector vervoerde het afgelopen jaar ruim 368 miljoen ton goederen over de Nederlandse wateren. Een groei van bijna 5% ten opzichte van 2007. Ondanks deze groei, blijft het voor ondernemers in de sector lastig om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Zonde, want de sector heeft van oudsher een avontuurlijk karakter. Een van de redenen waarom partijen als Chemgas Barging, Koole Terminals, Swets Group en U-boss zich presenteren tijdens MOCE. Zij willen bezoekers enthousiasmeren voor de binnenvaart en laten zien welke carrièremogelijkheden deze sector te bieden heeft.

Dat er een grote vraag naar personeel is in de binnenvaart komt ook duidelijk naar voren op het binnenvaartpaviljoen. Voor het eerst aanwezig op MOCE. In samenwerking met Bureau Voorlichting Binnenvaart presenteren diverse binnenvaartpartijen als Wijgula, Quo Vadis, ThyssenKrupp Veerhaven en TOS zich aan de bezoekers.

Veel meer dan alleen een beursvloer
Naast de aanwezigheid van verschillende binnenvaartpartijen en een binnenvaartpaviljoen is er op MOCE nog veel meer te beleven op carrièrevlak. Bedrijven uit de gehele supply-chain zijn vertegenwoordigd op 28 maart. Daarnaast wordt parallel aan de beursvloer een inhoudelijk programma gepresenteerd. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende case studies waar zij worden uitgedaagd om met een huidig of fictief vraagstuk aan de slag te gaan. Ook is Community Square: ‘een plek voor een leuk gesprek’, weer terug op de beursvloer. Met professionals uit de industrie nodigt MOCE het publiek uit om mee te praten over uiteenlopende thema’s, zoals maritieme gamechangers die de industrie op zijn kop gaat zetten, het gebruik van de Noordzee en de energietransitie.

Registreren via MOCE.biz
Dit alles maakt MOCE ook in 2018 de grootste en meest complete carrièrebeurs in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. Bezoekers kunnen zich gratis registeren via de vernieuwde website www.MOCE.biz.


View on Twitter.