Investeerders stappen in PortXL start-up McNetiq

Investeerders Rotterdam Port Fund en InnovationQuarter hebben een meerderheidsbelang genomen in McNetiq bv, een Rotterdams technologiebedrijf dat een innovatieve magneetverankering op de markt heeft gebracht.

McNetiq is opgericht in 2014 en biedt de gepatenteerde en bekroonde Controlock‐technologie. Deze magneettoepassing is volgens de makers de meest veilige, kostenefficiënte, duurzame en flexibele tijdelijke staalverbinding zonder het gebruik van (tijdelijke) lassen. De Controlock is de eerste magneet die op verschillende oppervlakken kan worden getest en ingezet. Vergeleken met traditionele stalen verbindingen, zoals boren en lassen, biedt dit aanzienlijke voordelen.

McNetiq is klaar voor de lancering van hun product op grotere schaal. Deelname aan World Port Accelerator PortXL in 2017 heeft bijgedragen aan het versnellen van de ontwikkeling en
professionalisering van het bedrijf, gevolgd door nu de toetreding van het Rotterdam Port Fund.

Het Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds, dat wil investeren in bedrijven met haven gerelateerde activiteiten die vernieuwend zijn en aantrekkelijke marktvooruitzichten hebben. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.
McNetiq’s innovatieve Controlock magneetankers maken kosteneffectieve en veilige uitvoering van onderhoud‐ en reparatiewerkzaamheden in stalen omgevingen mogelijk. De magnetische ankerpunten worden onder meer gebruikt bij steigerbouw in de offshorepetrochemische en maritieme industrie.

Tegelijk met het belang verandert ook de samenstelling van het managementteam. Dit zal bestaan uit Willem van der Graaf (algemeen directeur), oprichter Edwin van der Heide (CCO) en oprichter dr.ir. Bas Gravendeel (CTO/CRO).