Croonwolter&dros en Bakker Sliedrecht opdracht voor Subsea 7

Croonwolter&dros en Bakker Sliedrecht hebben de opdracht gekregen om de volledige elektrische installatie te ontwerpen, fabriceren, installeren en in gebruik te stellen in het nieuwe pijplegschip dat Royal IHC bouwt voor Subsea 7. Dit uiterst geavanceerde schip kan starre leidingen leggen, waaronder ook pijp-in-pijpleidingen en electrical heating systemen. Deze kosteneffectieve technologie speelt in op de trends in de markt naar langere subsea tie-backs.

Bakker Sliedrecht en Croonwolter&dros gaan alle elektrische installaties integreren in het meest technologisch geavanceerde schip dat ooit is gebouwd. Het contract omvat onder andere de volgende hoofdonderdelen:

3 x Hoofdschakelbord 6,6 KV 3 x Hulpschakelborden 440 V 7 x Watergekoelde elektrische aandrijfsystemen voor roerpropellers 3 x Motoren voor roerpropellers 3200 kW 2 x Motoren voor intrekbare roerpropellers 2400 kW 2 x Boegschroefmotoren 2200 kW Dynamisch positioneringsontwerp overeenkomstig de AAA-eisen van Lloyds (DP3) Alarm-, controle- en besturingssystemen Navigatie- en communicatieapparatuur Hoofdstroomvoorziening voor alle missieapparatuur Installeren en aansluiten van alle bekabeling

Oplevering in 2020
De oplevering van het schip is gepland voor in de eerste helft van 2020. Om op tijd op te kunnen leveren, werkt het projectteam van Croonwolter&dros en Bakker op locatie bij de Nederlandse scheepswerf van Royal IHC.