Seafox 5 klaar voor volgende generatie windturbines

Seafox 5 op de Scheepswerf Damen Verolme. Foto: Kloet.

Het Jack-up-schip Seafox 5 heeft na vier maanden de scheepswerf Damen Verolme in Rotterdam verlaten. In die tijd is het hefschip omgebouwd om de nieuwe generatie offshore windturbines aan te kunnen. Deze nieuwe turbines zijn een stuk groter dan de voorgangers en vragen om grotere kranen bij de installatie. Op de Seafox 5 is de grootste kraan dan ook verlengd.

Het schip is in 2012 opgeleverd en is eigendom van Seafox BV, een toonaangevend offshore jack-up bedrijf. De Seafox 5 is met haar 151 meter lengte en 50 meter breedte het grootste schip van de vloot. De belangrijkste kraan kan 1,200 ton tillen en op schip is er accommodatie voor 150 man. Het schip kan werken in water tot 65 meter diepte.

Door het verlengen van de Liebherr kraan op het hefschip kan de Seafox 5 aan de slag met het bouwen van het Merkur windpark voor de kust van Duitsland. In het contract, afgesloten met GeoSea, staat dat de ze 66 turbines gaat installeren.

Naast de kraan zijn er ook andere werkzaamheden aan het schip uitgevoerd, zoals schilderwerk en ander onderhoud. Volgens Seafox 5 Rig manager Alex Alex Eijgenraam is de klus soepel verlopen. “Alles was op tijd af. De Seafox 5 heeft Damen Verolme zo goed als nieuw verlaten.”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >