Zoetwatermaker van Alfa Laval verbruikt 70% minder energie

Zoetwatermaker AQUA Blue S-type van Alfa Laval.

De Alfa Laval AQUA-zoetwatermaker die in 2008 werd geïntroduceerd, had minder zeewater nodig en verminderde het pompgerelateerde energieverbruik al met de helft. Met de nieuwe AQUA Blue S-type wordt de hoeveelheid elektriciteit verder verminderd tot een derde van wat conventionele zoetwatermakers verbruiken.

Het nieuwe AQUA Blue S-type gebruikt dezelfde 3-in-1 AQUA-plaattechnologie als de originele C-type configuratie. Door gebruik te maken van de bestaande pompen van het zeewaterkoelsysteem aan boord maximaliseert de energie-efficiëntie en de capaciteit-voetafdrukratio. Dit vermindert de energiebehoefte met 70% vergeleken met conventionele zoetwatermakers en verkleint de AQUA Blue-voetafdruk met nog eens maximaal 15%.

Flexibiliteit bij de installatie
Naast de kleinere voetafdruk, biedt het AQUA Blue S-type scheepswerven aanzienlijk meer flexibiliteit, waaronder een aantal nieuwe aansluitmogelijkheden. Omdat er gebruik wordt gemaakt van de pompen van het zeewaterkoelsysteem van het schip, heeft het een kleinere ejector en een kleinere, afzonderlijk geïnstalleerde ejectorpomp. Hierdoor kunnen ook de leidingen zowel korter als kleiner in diameter zijn. Bovendien kan het S-type een groter drukbereik aan, wat betekent dat de configuratie kan worden aangepast aan het hoogste of laagste waterniveau. Een aangepaste configuratie kan een hogere druk aan in de overboordlijn, hetgeen meer flexibiliteit biedt ten aanzien van de positie van de zoetwatermaker.

“AQUA Blue gaat net zo lang mee als het schip zelf”
“Welke configuratie klanten ook kiezen, ze krijgen echt een robuuste oplossing”, zegt Alex Jönsson, Global Business Manager voor Alfa Laval zoetwatermakers. “AQUA Blue is niet alleen ontworpen voor energie- en ruimtebesparingen, maar gaat ook net zo lang mee als het schip.”

De keuzemogelijkheid tussen een configuratie met een S-type of C-type van AQUA Blue zorgt voor een ideale match van prioriteiten van zowel de eigenaar van het schip als die van de scheepswerf. Het AQUA Blue C-type, met een gecombineerde koelwater- en ejector stroming, heeft een enkele zeewateraansluiting op de inlaatkast van het schip.
Hierdoor is het systeem niet afhankelijk van andere apparatuur en de omstandigheden in het zeewaterkoelsysteem van het schip.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >