Steeds meer reddingsvesten in gebruik op de kottervloot

Fisherman Saver werkreddingsvest. Foto: Nederlandse Vissersbond.

Door voorlichting in de havens en tijden de ledenbijeenkomsten van de Nederlandse Vissersbond worden er nu meer dan 500 Fisherman Saver werkreddingsvesten gebruikt op de kottervloot, zo meldt de Nederlandse Vissersbond.

Volgens de bond is de Fisherman Saver 300N PRO hét werk-reddingvest voor de kottervloot. Het vest is ontwikkeld door de Nederlandse reddingmiddelenspecialist Besto, in samenwerking met vissers en uitgebreid getest tijdens het werk aan boord van verschillende kotters.

Vanuit de Sectorraad Visserij, waar de Nederlandse Vissersbond onderdeel van uitmaakt, wordt deze ontwikkeling volop ondersteund. Het werk-reddingvest voldoet aan alle wettelijke eisen, is voorzien van een AIS-beacon. Want zoals een bemanningslid recent zei: “Het reddingsvest zorgt dat je niet verdrinkt, maar de AIS-beacon zorgt dat je het overleeft”.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →