Groen licht voor zoektocht naar MH370 in Indische Oceaan

Seabed Constructor. Foto: Ocean Infinity.

Ocean Infinity heeft groen licht gekregen van de regering in Maleisië om met het meest geavanceerde schip ter wereld, de Seabed Constructor, de zoektocht naar de vermiste Malaysian Airlines-vlucht MH370 voort te zetten. Vanuit de Seabed Constructor gaan acht zelfstandig zoekende onderzee-drones (autonomous underwater vehicles ) een gebied van 25.000 vierkante kilometer onderzoeken in de Indische Oceaan.   

Het technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen van geofysische zeebodemgegevens met hoge resolutie, neemt het economische risico, ze hebben een contract gesloten met Maleisië op basis van no cure, no pay. Als ze het vliegtuig niet vinden, krijgen ze niet betaald. Het project zal naar verwachting 90 dagen duren en zou Ocean Infinity maximaal 70 miljoen dollar kunnen opleveren als ze het vliegtuig of de twee datarecorders vinden.

Met 8 onderzee-drones gaat het 10 keer zo snel
Door gebruik te maken van de acht onderzee-drones gaat de zoektocht zo’n 10 keer zo snel. De drones zakken naar beneden en houden contact met een zelfstandig bootje aan de oppervlakte welke contact heeft met de Seabed Constructor. Iedere 60 uur worden de drones binnengehaald voor nieuwe accu’s en om alle verzamelde data af te geven. De drones kunnen van 5 tot 6.000 meter diepte werken.

Vlucht MH370
De vlucht MH370 met 239 passagiers verdween op 8 maart 2014 van de radar. Het vliegtuig van onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Het is waarschijnlijk dat het vliegtuig in de Indische Oceaan is gestort maar het vliegtuig is niet duidelijk. In 1046 dagen is 120.000 vierkante kilometer van de bodem van de Indische Oceaan in kaart gebracht zonder resultaat. Dit is de grootste zoekactie naar een vliegtuig ooit. Nu, een jaar later gaat Ocean Infinity nog een poging doen.

Seabed Constructor met onderzee-drones. Foto: Ocean Infinity.
Onderzee-Drones. Foto: Ocean Infinity.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →