Groen licht voor zoektocht naar MH370 in Indische Oceaan

Seabed Constructor. Foto: Ocean Infinity.

Ocean Infinity heeft groen licht gekregen van de regering in Maleisië om met het meest geavanceerde schip ter wereld, de Seabed Constructor, de zoektocht naar de vermiste Malaysian Airlines-vlucht MH370 voort te zetten. Vanuit de Seabed Constructor gaan acht zelfstandig zoekende onderzee-drones (autonomous underwater vehicles ) een gebied van 25.000 vierkante kilometer onderzoeken in de Indische Oceaan.   

Het technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen van geofysische zeebodemgegevens met hoge resolutie, neemt het economische risico, ze hebben een contract gesloten met Maleisië op basis van no cure, no pay. Als ze het vliegtuig niet vinden, krijgen ze niet betaald. Het project zal naar verwachting 90 dagen duren en zou Ocean Infinity maximaal 70 miljoen dollar kunnen opleveren als ze het vliegtuig of de twee datarecorders vinden.

Met 8 onderzee-drones gaat het 10 keer zo snel
Door gebruik te maken van de acht onderzee-drones gaat de zoektocht zo’n 10 keer zo snel. De drones zakken naar beneden en houden contact met een zelfstandig bootje aan de oppervlakte welke contact heeft met de Seabed Constructor. Iedere 60 uur worden de drones binnengehaald voor nieuwe accu’s en om alle verzamelde data af te geven. De drones kunnen van 5 tot 6.000 meter diepte werken.

Vlucht MH370
De vlucht MH370 met 239 passagiers verdween op 8 maart 2014 van de radar. Het vliegtuig van onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Het is waarschijnlijk dat het vliegtuig in de Indische Oceaan is gestort maar het vliegtuig is niet duidelijk. In 1046 dagen is 120.000 vierkante kilometer van de bodem van de Indische Oceaan in kaart gebracht zonder resultaat. Dit is de grootste zoekactie naar een vliegtuig ooit. Nu, een jaar later gaat Ocean Infinity nog een poging doen.

Seabed Constructor met onderzee-drones. Foto: Ocean Infinity.
Onderzee-Drones. Foto: Ocean Infinity.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >