Mel Kroon CEO TenneT treedt na 16 jaar af

Mel Kroon (60) treedt in de tweede helft van 2018 af als voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van TenneT. De Raad van Commissarissen is begonnen met de zoektocht naar een opvolger voor de heer Kroon. 

Mel Kroon werd in 2002 benoemd als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van TenneT, de netbeheerder die in 1998 werd opgericht als rechtsopvolger van SEP (Samenwerkende Elektriciteits-Productiebedrijven). Onder zijn leiderschap heeft TenneT zich ontwikkeld tot een toonaangevende Europese hoogspanningsnetbeheerder die een leveringszekerheid biedt aan 41 miljoen eindgebruikers. In de afgelopen 20 jaar is TenneT’s activawaarde toegenomen van 500 miljoen naar ruim 20 miljard euro.

“TenneT heeft veel te danken aan Mel Kroon, die altijd een groot voorstander is geweest van een geïntegreerde Noordwest-Europese markt. Onlangs ontvouwde hij de visie voor de North Sea Wind Power Hub, een lange termijnoplossing voor de grootschalige exploitatie van windenergie in de Noordzee, die nodig is om de 2050 CO2-emissiedoelstellingen in Europa te halen. Mel Kroon is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en visionaire leiders in de Europese energiesector”, aldus Aad Veenman, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TenneT Holding B.V.

Mel Kroon: “Ik heb het altijd als een voorrecht en genoegen ervaren om bij TenneT te werken. In 2018 vieren we het twintigjarig bestaan van onze onderneming en dit leek mij een goed moment om het roer over te dragen. TenneT gaat een mooie toekomst tegemoet met uitdagingen bij de verdere integratie van de Europese elektriciteitsmarkten, de digitalisering van het elektriciteitssysteem en de noodzakelijke uitbreiding van de infrastructuur om enorme hoeveelheden duurzame elektriciteit te kunnen verwerken. Ik ben verheugd dat de Raad van Commissarissen voldoende tijd neemt om een geschikte opvolger te vinden en een soepele overgang te waarborgen.”

Mel Kroon, CEO TenneT