VIDEO: Vuurtorenwachter graag zsm terug op Brandaris

Vuurtorenwachter Nicolette van Berkel, 37 jaar, zit nu bijna twee jaar ongewenst thuis door pesterijen. Ze was het boegbeeld van de Brandaris vuurtoren op Terschelling. Ze poste vaak prachtige plaatjes vanuit de vuurtoren en heeft meerdere interviews gegeven waarin ze over haar passie als vuurtorenwachter sprak.

Volgens Nicolette leidde de interviews in het kleine team waar zij mee werkte tot jaloezie en dat mondde uit tot pesterijen, agressie en intimidatie. “Collega’s zeiden dat mijn interviews slecht waren. Slecht voor de toren, voor het eiland, voor Rijkswaterstaat. Van hogerhand kreeg ik niets dan complimenten,” verteld ze aan de Leeuwarder Courant. Ze heeft emails laten zien waaruit dit blijkt.

Nicolette is op Terschelling geboren en werkte al 14 jaar op de Brandaris. Via de Hogere Zeevaartschool op Terschelling werd ze nautisch ingenieur en in Wageningen verkeersleider.

Rijkswaterstaat heeft in een persbericht op 4 januari laten weten dat deze situatie de nadrukkelijke aandacht van Rijkswaterstaat heeft en dat het ingrijpend is voor alle betrokkenen. Zij werken aan een oplossing en willen verder geen inhoudelijke mededelingen doen.

Op social media zijn veel steunbetuigingen te vinden #BringbackNicolette en er is een petitie gestart met het doel om Nicolette weer terug op de Brandaris te krijgen in 2018 #bringbackNicolette Nicolette van Berkel terug op De Brandaris

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →