Afsluitdijk Wadden Center opgeleverd

Afsluitdijk Wadden Center is op 20 december opgeleverd aan de provincie Fryslân door Bouwgroep Dijkstra Draisma. De komende tijd wordt nog doorgewerkt aan de inrichting. De officiële opening van het Afsluitdijk Wadden Center is op donderdag 22 maart. Vanaf 24 maart is het centrum open voor het publiek.

“We zijn weer een stap dichterbij de opening. Er moet nog veel gebeuren voor we klaar zijn om het publiek te ontvangen, maar in maart staat hier een prachtig centrum waar bezoekers uit binnen- en buitenland de verhalen rondom de Afsluitdijk en de Wadden kunnen beleven” aldus een tevreden gedeputeerde Klaas Kielstra.

Afsluitdijk Wadden Center
In het Afsluitdijk Wadden Center krijgen bezoekers een totaalbeleving van de Afsluitdijk. Beelden en beleving vertellen hier het verhaal van de geschiedenis en toekomst van de dijk, de Vismigratierivier, UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en het IJsselmeer. Doel van het project is het versterken van de toeristisch-economische structuur door ontwikkeling van de Afsluitdijk, als belangrijke toeristische toegangspoort voor Fryslân en Noord-Holland. Naar verwachting trekt het centrum straks 60 tot 100 duizend bezoekers per jaar.

Mogelijk gemaakt door
Provincie Fryslân is initiator, opdrachtgever en hoofdfinancierder van het project. Daarnaast financieren Waddenfonds, Rijkswaterstaat, gemeente Súdwest-Fryslân, de Nationale Postcode Loterij en de exploitanten Kranendonk en op de Hoek mee.