Veerdienst Schoonhoven neemt verbinding op de Lek over van Waterbus

Vanaf 1 januari 2018 neemt Veerdienst Schoonhoven de veerverbinding over de Lek tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland over van Waterbus. De bestaande overeenkomst van Waterbus met de opdrachtgevende gemeenten Molenwaard en Krimpenerwaard loopt dan af. In goed overleg tussen alle partijen is Veerdienst Schoonhoven inmiddels gestart met de voorbereidingen op de start van de dienstregeling op 8 januari 2018.

Bij de overname van het Lekveer in 2016 door Waterbus was de gedachte om op relatief korte termijn een snelle verbinding op de Lek te kunnen opzetten. Met daarbij een mogelijke integratie van de bestaande veerdienst op de Lek tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland. In de afgelopen maanden heeft Waterbus de mogelijkheden onderzocht en komt op dit moment tot de conclusie dat dit nog niet op korte termijn kan worden gerealiseerd. Wel blijft Waterbus kijken naar de mogelijkheden van het uitbreiden van haar netwerk op de Lek.

Veerdienst Schoonhoven breidt met deze stap haar dienstverlening binnen Krimpenerwaard en Molenwaard uit. “Gemeente Krimpenerwaard wordt aan zowel de zuid- als de westzijde volledig begrensd door rivieren. Goede veerverbindingen zijn essentieel voor de bereikbaarheid van de waarden. Wij voelen daar onze verantwoordelijkheid voor”, aldus directeur Erik van Toor, die in 2016 ook de verbinding Gouderak – Moordrecht overnam.

Veerdienst Schoonhoven neemt het bestaande veerschip Vice Versa over en is met de bemanning in gesprek over de overstap. De laatste vaardag in 2017 is op zaterdag 23 december as. Daarna wordt het schip klaargemaakt voor overdracht aan Veerdienst Schoonhoven die vanaf 8 januari 2018 de dienstregeling oppakt. De huidige tarieven blijven ongewijzigd en de dienstregeling wordt waar mogelijk nog iets uitgebreid.

De omliggende gemeenten Molenwaard en Krimpenerwaard zijn blij met de gekozen overgang naar Veerdienst Schoonhoven. ‘Van belang is dat de continuïteit gewaarborgd blijft voor de scholieren, werkenden, recreatieve fietsers, inwoners en dat is met deze overname geborgd.’ aldus de wethouders  Pieter Neven (Krimpenerwaard en Kees Boender (gemeente Molenwaard).