ROVC opent nieuwe vestiging in Rotterdam

ROVC opent op 1 januari haar nieuwe vestiging te Rotterdam. Dit is het hart van de industrie en installatiebranche van Nederland. Naast de haven en de Maasvlakte zijn er veel industriële organisaties gevestigd. De vraag naar technisch personeel is groot in de regio. Daar komt ook de behoefte naar praktijkgerichte technische opleidingen uit voort. Door deze nieuwe vestiging te openen voorziet ROVC in deze vraag. De eerste cursus start op 15 januari 2018.

Over de nieuwe locatie
Het adres van ROVC Rotterdam is: Sheffieldstraat 29-31 te Rotterdam. De locatie is goed bereikbaar, zeker met de komst van de nieuwe rijksweg tussen de A13 en A16. ROVC biedt een breed scala aan technische cursussen en opleidingen aan op de nieuwe locatie, waaronder Hydrauliek, Elektrisch schakelen, PLC – Besturingstechniek en Pneumatiek. Het gaat hierbij om zowel dag- als avondcursussen.

Ontwikkelingen in de techniek
De invloed van IT op de techniek vraagt om nieuwe vaardigheden van technici. De traditionele monteur heeft de kennis nog niet in huis om deze ontwikkelingen in zijn werkzaamheden te integreren. Dit betekent dat hij zich op dit gebied moet ontwikkelen door middel van bijscholing. Daarnaast komt duurzaamheid hoog op de agenda te staan komend jaar. Om de energiedoelstellingen te behalen is het zaak dat technici worden bijgeschoold in duurzame technieken.

John Huizing, directeur bij ROVC: “De groei van ROVC heeft ertoe geleid dat we op zoek zijn gegaan naar uitbreidingsmogelijkheden. Rotterdam loopt voorop op het gebied van techniek en de regio kenmerkt zich door een grote vraag naar technici. De nieuwe vestiging in Rotterdam biedt daarom kansen voor ons als technisch opleider, en daarmee ook voor de technische sector. Met de opening van de nieuwe ROVC-locatie hopen we te kunnen voorzien in de vraag naar praktijkgerichte, technische opleidingen en goed opgeleid technisch personeel in deze regio.”