Damen en Concordia gaan samenwerken voor binnenvaart

Damen Shipyards Group en Concordia Group bundelen hun krachten in de binnenvaart. De twee partijen hebben op 15 december een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met als doel om met de bouw van, en de handel in binnenvaartschepen, voortaan samen door te gaan als Concordia Damen Shipbuilding.

“Damen en Concordia bundelen hun krachten om klanten beter te kunnen ondersteunen bij hun investeringen. Concordia Damen Shipbuilding zal zich naast algemene aanvragen toeleggen op de ontwikkeling van duurzame schepen met een verscheidenheid aan nieuwe scheepsbouwtechnieken. Hiermee willen wij een groene en schone toekomst voor reders bereiken. We zijn zeer verheugd om samen met Damen onze activiteiten op de binnenvaartmarkt uit te breiden. We kijken uit naar de samenwerking met Damen en haar internationale netwerk van scheepswerven, sales- en servicenetwerk”, zegt Chris Kornet, CEO van Concordia.

Concordia is sinds 2001 in de Nederlandse binnenvaart actief, en inmiddels ook tien jaar internationaal. De bedrijfsidentiteit van Concordia zal in het nieuwe samenwerkingsverband blijven bestaan. De nieuwbouwcapaciteit wordt door de samenwerking vergroot.

Het binnenvaartteam van Damen, onder leiding van Product Director Inland Waterway Transport Simon Provoost, verhuist van de hoofdvestiging van Damen in Gorinchem naar het kantoor van Concordia in Werkendam.

“Beide bedrijven zijn zeer verheugd over dit partnerschap en kijken uit naar een toekomst vol ambitie en wederzijds vertrouwen”, aldus Simon Provoost, die Managing Director wordt van Concordia Damen Shipbuilding.