Maritieme Academie Harlingen bestaat 200 jaar

In 2018 viert de Maritieme Academie Harlingen haar 200 jarig bestaan. Gedurende het jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaronder een grote reünie voor oud-leerlingen, oud-leerkrachten en oud-medewerkers. De reünie vindt plaats op zaterdag 26 mei 2018 in- en rondom het schoolcomplex, in het centrum van Harlingen en in de havens. 

Tal van activiteiten staan in het teken van verleden, heden en toekomst en het moderne maritieme onderwijs van nu. De verwachting is dat er zo’n 700 mensen uit binnen- en buitenland komen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.maritiemeacademieharlingen.nl.

Arjen MintjesDirecteur, Maritieme Academie Harlingen: “De Maritieme Academie Harlingen is een school voor maritiem en techniek. Met haar moderne schoolgebouw, twee nieuwe opleidingsschepen, een full mission binnenvaart simulator en een zeevaartsimulator beschikken wij over een up to date instrumentarium om vele jongeren een goede maritieme opleiding te geven. Naast Vmbo en Mbo onderwijs verzorgen wij ook maritieme contractonderwijs. Nieuw is onze opleiding Scheeps- en jachtbouw.”