Rederij “K” Line voor 2e keer rederij van het jaar

Redrij “K” Line  heeft de evofenedex Container Liner Shipping Award gewonnen. Dit is tijdens het NT Havendebat bekend gemaakt op 7 december. Dit is de 2e keer dat “K” Line door Nederlandse ondernemers is gekozen tot best presterende rederij. In 2014 heeft “K” Line de Container Liner Shipping Award ook gewonnen.

Voor het winnen van van de award wordt aan ondernemers aan de hand van 26 criteria gevraagd welke rederij het afgelopen jaar de beste prestatie heeft geleverd. Daarbij gaven de ondernemers aan dat zaken als beschikbaarheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid de belangrijkste criteria zijn voor de dienstverlening van rederijen.

Hoogste score op gebied van digitalisering 
Volgens evofenedex valt op dat “K” Line ook de hoogste score heeft behaald op het gebied van digitalisering en uitwisseling van data. evofenedex ziet hierin het bewijs dat door middel van investeringen in uitwisseling van data er ook een betere prestaties kunnen worden geleverd. Digitale uitwisseling van data tussen partijen in de keten zorgt voor minder fouten in administratieve procedures waardoor de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid toeneemt.

evofenedex hoopt dat de ontwikkelingen op gebied van digitalisering door “K” Line en andere rederijen verder worden doorgezet om de dienstverlening richting ondernemers te verhogen.