Hulpgoederen Sint Maarten aangekomen

Dinsdag 5 december is het schip de ‘Augusta Sun’ met hulpgoederen voor St Maarten gelost. Het schip vertrok 20 november uit de haven van Rotterdam en is afgelopen zondag aangekomen in Philispburg. De Augusta Sun vervoerde 12 zeecontainers met hulpgoederen voor St Maarten en 1 container voor Saba.

Vanwege de grote schade aangericht door orkaan Irma is er veel vuilnis op het eiland, daarom waren er meerdere goederen voor afvalverwerking aan boord van het schip zoals een vuilniscompactor, een soort wals die vuilnis samenperst en kleiner maakt, een graafmachine en enkele vrachtwagens. Ook was er een houtversnipperaar voor Saba aan boord van het schip.

De lading bevat daarnaast laptops en computers voor de politie, kantoor artikelen voor de Reclassering, schoolboeken voor het ministerie van Onderwijs, enkele dienstauto’s voor de Douane en verschillende spullen voor de bibliotheek zoals boeken, boekenkasten, een balie, tafels en stoelen.

De meeste goederen zijn gedoneerd door onder andere de Openbare Bibliotheek Amsterdam en het Openbaar Ministerie.

Vanaf begin september hebben vliegtuigen en schepen in totaal meer dan 2250 ton noodhulp afgeleverd op het door orkaan Irma verwoeste Sint Maarten. In totaal ging het om 55 miljoen euro aan noodhulp. De hulpgoederen bestonden uit voedsel en water, dekzeilen en voertuigen. Er is zo’n één miljoen liter water uitgedeeld.