Jan De Nul Group wint drie DPC Innovation Awards

Jan De Nul Group heeft drie DPC Innovation Awards in de wacht gesleept in de categorieën Dredger Design, Dredging Equipment en Safety. De awards zijn door IHS Dredging & Port Construction uitgereikt aan de meest innovatieve projecten in hun vakgebied.

Best Dredging Design: Sleephopperzuigers met een behandelingssysteem voor uitlaatgassen
Jan De Nul Group heeft vier sleephopperzuigers (Trailing Suction Hopper Dredgers, of TSHDs) besteld die uitgerust worden met uitlaatgaszuiveringssystemen waardoor de schadelijke uitstoot lager zal liggen dan ieder ander schip, zelfs schepen die op LNG varen. Dergelijke zuiveringssystemen komen frequent voor in de sector van het wegtransport, maar zijn tot nog toe ongezien in de baggerindustrie.

Best Dredging Equipment: ontwerp en bouw van de Sediment Transfer Unit design voor het transport van verontreinigd slib in Malta
Om toekomstige uitbreiding van de haven van Valetta mogelijk te maken moest de vervuilde haven van Marsa eerst gesaneerd worden. Op Malta zijn er onvoldoende faciliteiten om op een veilige manier de aanzienlijke hoeveelheden vervuild slib te baggeren, stockeren, behandelen en bergen. Er is ook niet voldoende plaats voor tijdelijke voorzieningen.

IADC Safety Award: Optimalisatie van het transport van pijpleidingen
Als winnaar van de jaarlijkse IADC Safety Award 2017, ontving Jan De Nul ook een award van DPC voor zijn innoverende aanpak van een algemeen voorkomende taak in de industrie. Het verplaatsen en transporteren van baggerpijpen werd geoptimaliseerd en fors verbeterd door drie technieken te combineren: het gebruik van DHATEC-stoeltjes, modulaire spreaders en C-hijshaken in combinatie met soepele draagbanden.