Multraship bouwt nieuwe loods en werkplaats in Terneuzen

Sleepvaart- en bergingsbedrijf Multraship gaat een nieuwe loods en werkplaats laten bouwen aan de Goessekade in Terneuzen. Multraship en bouwbedrijf H4A hebben hiervoor een contract ondertekend. De nieuwbouw is onderdeel van een uitgebreider plan voor de herhuisvesting van Multraship rondom de nieuwe sluis.

Het nieuwe pand aan de Goessekade wordt 200 m2 met 2.000 m2 buitenterrein. Naast de opslag van materieel komt hier ook de technische dienst van de Verenigde Bootlieden en Montis Mooring. En er worden steigers aangebracht voor diverse vaartuigen.

Na de loods en de werkplaats komt er een nieuw wacht- en een dienstengebouw. Er komt een compleet nieuw wachtgebouw voor bootlieden dat tussen de huidige en nieuwe sluis in komt. Het dienstengebouw, het hoofdkantoor van Multraship, wordt dan vóór de sluis gerealiseerd; pal aan de dienstenhaven. Vanuit het gebouw is er straks een prachtig uitzicht over de Schelde en de sluizen.

Alle nieuwbouw wordt parallel gerealiseerd aan de bouw van de nieuwe sluis door het Sassevaart consortium, bestaande uit BAM, DEME en de Belgische bouwonderneming Algemene Aannemingen Van Laere N.V.