Online supermarkt bezorgt verse Noordzeevis uit Scheveningen

Online supermarkt Picnic bezorgt als eerste verse Noordzeevis uit Scheveningen. Mede-oprichter Michiel Muller overhandigde woensdag 30 november in Scheveningen de eerste bestelling aan de Haagse cabaretier Sjaak Bral. Door Noordzeevis uit Scheveningen in het assortiment op te nemen onderstreept Picnic het belang van duurzaamheid. Het vergroot het aantal lokale producten in het assortiment.

Michiel Muller: “We vinden duurzaamheid heel belangrijk. We bezorgen met elektrische wagentjes, bieden overal lokale producten aan en kopen versproducten pas in nadat de bestellingen binnen zijn, zodat we niets hoeven weg te gooien. Het aanbieden van vis die in Nederlandse wateren is gevangen en vervolgens in Scheveningen is verwerkt, past perfect bij onze filosofie. En natuurlijk is het ook gewoon een mooi, vers en overheerlijk product.”

Klanten kunnen kiezen uit rode poon en wijting. Deze worden geleverd door vis- en garnalengroothandel Den Heijer uit Scheveningen. Picnic werkt samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, een stichting die zich inzet om Noordzeevis uit Scheveningen geliefd te maken.

Sjaak Bral was zeer tevreden met zijn bestelling. “Als echte Hagenees vind ik dit een mooi initiatief om mensen kennis te laten maken met vis die zo dicht bij huis gevangen wordt. Bovendien eet ik als cabaretier vaak een stukje duurzame vis voordat ik moet optreden. Zo blijf ik scherp.”

In deze opstartperiode kunnen voorlopig alleen de Picnicklanten in het westen van het land de Noordzeevis uit Scheveningen bestellen. Het is de bedoeling dat de rode poon en wijting over een tijdje in heel Nederland te verkrijgen is.