VBMS breidt services uit met extra kabelopslag in Vlissingen 

Foto: VBMS.

VBMS heeft haar faciliteiten voor opslag en overslag van onderzeese kabels uitgebreid in de haven van Vlissingen. VBMS wil haar klanten een one-stop-shop bieden voor installatie- en reparatieoplossingen voor onderzeese stroomkabels.

Het gaat om een nieuwe ISPC-gecertificeerde kabelopslagfaciliteit in de haven van Vlissingen met een kade van 2300 meter lang voor het in- en uitladen en het heeft een directe toegang tot de Noordzee. Zowel onshore- als offshore-toegang is onbeperkt en het gebied kan indien nodig worden uitgebreid. Dit is de derde kabelopslagfaciliteit van VBMS, naast die in de haven van Rotterdam Dordrecht en Moerdijk.

Rick van Bruggen, Manager Reparaties: “Onze belangrijkste drijfveren voor het verlagen van de kosten voor onze klanten zijn onze flexibiliteit, snelle responstijd en onze interne mogelijkheden. Deze nieuwe faciliteit stelt ons in staat om aan de groeiende vraag naar strategisch reserveonderdelenbeheer en snelle inzetbaarheid te voldoen wanneer bijvoorbeeld een kabel is uitgevallen en het minimaliseren van uitvaltijd van cruciaal belang is. ”

Kabelverbinding
Daarnaast heeft VBMS in samenwerking met Blue Offshore de bouw van een onderzeese kabelopslag- en splitsingsfaciliteit in de haven van Rotterdam afgerond. Deze nieuwe faciliteit bestaat uit twee draaitafels, een verbindingshabitat en een reeks apparaten waarmee kabels kunnen worden gelost en overgedragen en geladen op drijvende barges of schepen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →