VBMS breidt services uit met extra kabelopslag in Vlissingen 

Foto: VBMS.

VBMS heeft haar faciliteiten voor opslag en overslag van onderzeese kabels uitgebreid in de haven van Vlissingen. VBMS wil haar klanten een one-stop-shop bieden voor installatie- en reparatieoplossingen voor onderzeese stroomkabels.

Het gaat om een nieuwe ISPC-gecertificeerde kabelopslagfaciliteit in de haven van Vlissingen met een kade van 2300 meter lang voor het in- en uitladen en het heeft een directe toegang tot de Noordzee. Zowel onshore- als offshore-toegang is onbeperkt en het gebied kan indien nodig worden uitgebreid. Dit is de derde kabelopslagfaciliteit van VBMS, naast die in de haven van Rotterdam Dordrecht en Moerdijk.

Rick van Bruggen, Manager Reparaties: “Onze belangrijkste drijfveren voor het verlagen van de kosten voor onze klanten zijn onze flexibiliteit, snelle responstijd en onze interne mogelijkheden. Deze nieuwe faciliteit stelt ons in staat om aan de groeiende vraag naar strategisch reserveonderdelenbeheer en snelle inzetbaarheid te voldoen wanneer bijvoorbeeld een kabel is uitgevallen en het minimaliseren van uitvaltijd van cruciaal belang is. ”

Kabelverbinding
Daarnaast heeft VBMS in samenwerking met Blue Offshore de bouw van een onderzeese kabelopslag- en splitsingsfaciliteit in de haven van Rotterdam afgerond. Deze nieuwe faciliteit bestaat uit twee draaitafels, een verbindingshabitat en een reeks apparaten waarmee kabels kunnen worden gelost en overgedragen en geladen op drijvende barges of schepen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >