VIDEO: OM schenkt drugsboot aan het Scheepvaartcollege

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een in beslag genomen boot geschonken aan het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam (STC). Het is voor het eerst dat het OM dit doet. Het schip is in beslag genomen in een witwasonderzoek en was vermoedelijk betrokken bij drugstransporten. Het STC  gaat het schip gebruiken voor onderwijs en wetenschap. De boot wordt op maandag 27 november gedoopt.

Het OM wil met het herbestemmen van beslag het effect van strafrecht vergroten. Het initiatief past in de aanpak van ondermijnende criminaliteit en is tot stand gekomen in samenwerking met de Politie Eenheid Rotterdam en de dienst Domeinen Roerende Zaken: “Het afpakken van geld of ander bezit, raakt criminelen op een plek die hen pijn doet. Door het beslag een nieuwe maatschappelijke bestemming te geven, maken we dat letterlijk zichtbaar in de samenleving. Het is een positieve handreiking voor de gemeenschap en een helder signaal dat criminelen met hun geld en dure spullen niet onoverwinnelijk zijn. Het maakt zichtbaar dat misdaad niet mag lonen en dat de samenleving beter wordt van de bestrijding van criminaliteit: Dat oranje schip was van criminelen in de drugshandel, nu worden er jonge mensen opgeleid voor een eerlijke baan” zegt hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen van Parket Rotterdam. De inspiratie voor het geven van een nieuwe bestemming voor in beslag genomen goederen deed het OM op in Italië, waar het al vaker gebeurt: “Nederland is niet anders of beter dan andere landen in Europa. Voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit kijken we onder andere naar Italië. Wat we daar hebben gezien is het afpakken van crimineel vermogen om dat vervolgens direct terug te geven aan de samenleving. Dat zou ook goed kunnen werken in Nederland. Dit is een eerste pilot. Dat zouden we vaker willen doen” zegt hoofdofficier Marianne Bloos van het Functioneel Parket – het onderdeel van het OM met specifieke kennis en expertise op het gebied van afpakken.

Witwasonderzoek
Het schip is in het najaar van 2016 in beslag genomen in een witwasonderzoek van het Parket Rotterdam. Het onderzoek startte in september 2016 nadat de politie de verblijfslocatie had doorzocht van een man, die een vuurwapen in de bosjes had gegooid. De man is in december 2016 veroordeeld voor verboden wapenbezit. Op de doorzochte locatie werden documenten gevonden die horen bij een bedrijf en een loods in de Spaanse Polder. Bij de doorzoekingen van het bedrijf en de loods wordt een snelle speedboot aangetroffen en verpakkingen waarin vermoedelijk cocaïne heeft gezeten. Het bedrijf heeft geen legale inkomsten, maar wel een schip op naam, waardoor Politie en OM een witwasverdenking krijgen: Het schip is gefinancierd uit criminele inkomsten. Er zijn aanwijzingen dat het schip eerder bij verdachte situaties (met vermoedelijk verdovende middelen) betrokken was. De bestuurder van het bedrijf blijkt een katvanger. Zijn wetenschap van vermoedelijke criminele activiteiten kan niet worden bewezen. Hij heeft afstand gedaan van het schip. Het schip is specifiek voor Arctische poolexpedities ontworpen: het heeft een speciale bouw met lage diepgang, er zijn geïsoleerde wanden aangebracht en verder is er een zogenoemde ‘moonpool’ geplaatst. Dit is een brede buis door de bodem van het schip waarmee de zeebodem geobserveerd kan worden. De moonpool zou kunnen worden gebruikt voor het ongemerkt te water laten van een duiker. Het schip is na één expeditie verkocht en uiteindelijk in eigendom gekomen van het maritiem onderzoeksbedrijf. De Belgische autoriteiten hebben in het najaar van 2016 het schip op verzoek van Parket Rotterdam in beslag genomen.

Klimaatonderzoek
Normaliter kunnen in beslag genomen goederen worden verkocht door de dienst Domeinen en dan vloeit de opbrengst in de schatkist. Door de specifieke kenmerken van het schip is de kans aanwezig dat het schip dan weer in verkeerde handen valt. Daarom heeft het OM besloten het schip een nieuwe bestemming te geven. De Belgische autoriteiten hebben afgezien van ‘asset sharing’ om de pilot mogelijk te maken.

Het schip is geschonken aan STC en gaat als opleidingsschip dienen voor studenten. STC zal het gebruik van het schip delen met de  universitaire onderzoekgemeenschap voor Arctisch Onderzoek. Zij hebben vanwege de karakteristieken van het schip interesse getoond en ze willen daarmee op Spitsbergen (de Noordpool) onderzoek doen naar klimaatverandering en de Arctische ecosystemen. Het bijzondere ontwerp van het schip maakt dat de schenking van waarde is voor deze partijen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >