Afwisselend programma in het najaar Informatiecentrum FutureLand

Workshop avondfotografie. Foto: Goof van der Malen.

In het najaar is er een afwisselend programma in FutureLand. Op zondag 19 november is er een informatiedag over het zeeleven langs het Maasvlaktestrand en kunnen bezoekers meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. Op 26 november vaart de FutureLand Ferry met de Sint en zijn Pieten. Voor de technisch geïnteresseerden is er 10 december een themadag over de automatisering van de hypermoderne containerterminals op Maasvlakte 2. En voor amateurfotografen organiseert FutureLand een workshop avondfotografie in de Rotterdamse haven.

Informatiedag Zeeleven in zicht
Op 19 november is de informatiedag in FutureLand en gaat over het zeeleven langs het Maasvlaktestrand. Bezoekers kunnen gratis meedoen aan verschillende activiteiten. Marien bioloog Dorien Schröder is gespecialiseerd in haaien, dolfijnen, walvissen en zeehonden. Zij gaat tijdens haar presentatie een aantal bevruchte haaien eikapsels ontleden die onlangs op het Maasvlaktestrand zijn gevonden.

Ook zijn de redders van zeehonden en andere zoogdieren aanwezig zoals SOS Dolfijn, Dutch Shark Society, A Seal en Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ). SOS Dolfijn presenteert ‘Eerste hulp bij gestrande bruinvissen en dolfijnen’ en Dutch Shark Society ontleedt een bevruchte haaieneikapsel en geeft een presentatie over de anatomie en voortplanting van haaien.

Op zondag 26 november vaart de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten.

Praktische informatie & reserveren
Reserveer een plekje aan boord voor de Sinterklaasvaartocht via het futureland.nl.

Automatische terminal (verklaard voor dummies)
De modernste terminals ter wereld hebben op afstand bestuurbare kranen en elektrische robotvoertuigen die zelf hun accu’s verwisselen. Honderden kilometers kabel zorgen ondergronds voor communicatie en aansturing. Operators houden vanachter hun bureau in de controlekamer toezicht op de aan- en afvoer van containers. Tijdens de themadag op 10 december wordt dit begrijpelijk uitgelegd.

Ook krijgen bezoekers een rondrit over de terminals met de FutureLand Express en krijgen zo een kijkje achter de schermen.

Workshop avondfotografie
Op vrijdag 15 december 2017 en vrijdag 2 maart 2018 wordt er een workshop avondfotografie in het nieuwste havengebied van Rotterdam gegeven in het duister. Deze workshop is onder leiding van fotograaf André Nijenhuis en geeft bruikbare tips & tricks om een betoverende plaat te schieten.

Kijk voor alle informatie en reserveringen op www.futureland.nl.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >