Afwisselend programma in het najaar Informatiecentrum FutureLand

Workshop avondfotografie. Foto: Goof van der Malen.

In het najaar is er een afwisselend programma in FutureLand. Op zondag 19 november is er een informatiedag over het zeeleven langs het Maasvlaktestrand en kunnen bezoekers meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. Op 26 november vaart de FutureLand Ferry met de Sint en zijn Pieten. Voor de technisch geïnteresseerden is er 10 december een themadag over de automatisering van de hypermoderne containerterminals op Maasvlakte 2. En voor amateurfotografen organiseert FutureLand een workshop avondfotografie in de Rotterdamse haven.

Informatiedag Zeeleven in zicht
Op 19 november is de informatiedag in FutureLand en gaat over het zeeleven langs het Maasvlaktestrand. Bezoekers kunnen gratis meedoen aan verschillende activiteiten. Marien bioloog Dorien Schröder is gespecialiseerd in haaien, dolfijnen, walvissen en zeehonden. Zij gaat tijdens haar presentatie een aantal bevruchte haaien eikapsels ontleden die onlangs op het Maasvlaktestrand zijn gevonden.

Ook zijn de redders van zeehonden en andere zoogdieren aanwezig zoals SOS Dolfijn, Dutch Shark Society, A Seal en Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ). SOS Dolfijn presenteert ‘Eerste hulp bij gestrande bruinvissen en dolfijnen’ en Dutch Shark Society ontleedt een bevruchte haaieneikapsel en geeft een presentatie over de anatomie en voortplanting van haaien.

Op zondag 26 november vaart de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten.

Praktische informatie & reserveren
Reserveer een plekje aan boord voor de Sinterklaasvaartocht via het futureland.nl.

Automatische terminal (verklaard voor dummies)
De modernste terminals ter wereld hebben op afstand bestuurbare kranen en elektrische robotvoertuigen die zelf hun accu’s verwisselen. Honderden kilometers kabel zorgen ondergronds voor communicatie en aansturing. Operators houden vanachter hun bureau in de controlekamer toezicht op de aan- en afvoer van containers. Tijdens de themadag op 10 december wordt dit begrijpelijk uitgelegd.

Ook krijgen bezoekers een rondrit over de terminals met de FutureLand Express en krijgen zo een kijkje achter de schermen.

Workshop avondfotografie
Op vrijdag 15 december 2017 en vrijdag 2 maart 2018 wordt er een workshop avondfotografie in het nieuwste havengebied van Rotterdam gegeven in het duister. Deze workshop is onder leiding van fotograaf André Nijenhuis en geeft bruikbare tips & tricks om een betoverende plaat te schieten.

Kijk voor alle informatie en reserveringen op www.futureland.nl.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →