Studentenprojecten Solarboat en drone winnen publieksprijs

Studentenprojecten Solarboat en drone winnen publieksprijs.

Het studentenproject, ‘inspectie in een scheepstank middels een drone’ van STC-Group is uitgeroepen tot het meest innovatieve project van Europort in Ahoy. Het project scoorde met name hoog op ‘human factor’.

Een vakjury, bestaande uit de Human Capital Council van Nederland Maritiem Land, beoordeelde de projecten op innovativiteit, aanpak, creativiteit en presentatie. Alle projecten werden geroemd om hun innovatieve karakter en hebben een glimp van de toekomstige technologie laten zien. Astrid Kee, voorzitter Human Capital Council: ‘We hebben beoordeeld op vier aspecten: innovatie, samenwerking met bedrijfsleven, samenwerking tussen mbo en hbo en ‘human factor’. Dat laatste aspect kwam het meest tot uiting bij het project van STC-Group, de drone waarmee inspectie wordt gedaan in een scheepstank.’

Naast een prijs voor het meest innovatieve project wordt ook de publieksprijs uitgereikt aan een team studenten. Gedurende de beurs konden de bezoekers hun stem uitbrengen op het meest aansprekende project. Rein Meester, directeur van de Duurzaamheidsfabriek reikte de prijs uit aan de TU Delft Dreamteam Solarboat. Zij ontvingen de meeste stemmen.

In totaal hebben elf studententeams hun project gepresenteerd tijdens de expositie Maximising Your Talent tijdens de Europort 2017 in Ahoy. Al deze projecten zijn in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven uit de Maritieme Delta regio uitgevoerd.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door het regionale samenwerkingsverband Maritieme Delta.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →