Scheepshelling Koningspoort in Rotterdam voorlopig open

Scheepshelling Koningspoort in de Oude Haven van Rotterdam. Foto: Fred Ernst.

Stichting Tijdelijk Beheer Koningspoort (STBK) gaat voor de aankomende 18 maanden het beheer van de scheepshelling Koningspoort op zich nemen. Deze stichting is speciaal voor dit doel opgericht.

Het Maritiem Museum heeft begin dit jaar laten weten dat zij gaan stoppen met het beheer van de scheepswerf. Sindsdien is er door het museum, de gemeente Rotterdam en een
collectief van Rotterdamse scheepsrestauratoren gewerkt aan een model om deze helling in de Oude Haven toch te behouden.

Het college van B&W en de gebiedscommissie Rotterdam Centrum zijn overtuigd van het belang van deze bijzondere plek in de stad en gaat met bewoners en andere partners in de stad, een duurzame toekomst voor de Koningspoort onderzoeken. Het Maritiem Museum Rotterdam blijft betrokken als klankbord in dit proces. Gedurende een periode van maximaal 18 maanden zal de voor dit doel opgerichte Stichting Tijdelijk Beheer Koningspoort (STBK) het beheer van de werf op zich nemen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →