Eerste palen geslagen op bedrijventerrein HoogTij

Containerterminal CTVrede Steinweg en logistiek dienstverlener Gam Bakker gaan zich vestigen op het nieuw ontwikkelde bedrijventerrein HoogTij volgens het plug&play concept. Beide bedrijven nemen 2 hectare grond af. Het industrieterrein dat is ontwikkeld door Havenbedrijf Amsterdam, gemeente Zaanstad en Ontwikkelingsbedrijf haventerrein Westzaan. Op maandag zijn de eerste palen voor de nieuwe panden de grond in gegaan.

Dit voorjaar is de aanleg van een nieuwe zeehavenkade begonnen, de verlegging van de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal en de versnelde aanleg van 10 hectare bouwrijp industrieterrein via het plug&play concept. De ontwikkeling van HoogTij geeft een impuls aan de concurrentiekracht van het Noordzeekanaal-gebied. Voor logistieke dienstverleners is dit een interessante locatie gezien de ligging aan het water en dicht bij de uitvalswegen.

CTVrede is een container op- en overslagbedrijf en heeft twee terminals in Zaandam en Amsterdam. Op de nieuwe locatie HoogTij kan CTVrede zowel binnenvaart- als shortsea schepen afhandelen.

Gam Bakker is een logistiek dienstverlener. Dit wordt de eerste vestiging van Gam Bakker in het havengebied. Gam Bakker zit ook op Agriport in Middenmeer, een terrein langs de A7.

HoogTij maakt onderdeel uit van de erfpachtportefeuille van Havenbedrijf Amsterdam. De exploitatiefocus van het haventerrein is: bedrijven die grote windmolenparken op de Noordzee faciliteren (off-shore gerelateerde bedrijven) en logistieke bedrijven. Het terrein is ook geschikt voor bedrijven in zwaardere milieucategorieën, zoals bedrijven in de circulaire economie. Havenbedrijf Amsterdam is ook voornemens te experimenteren met plug & play; een vernieuwend concept dat tegemoet komt aan de flexibilisering van de opslag van seizoenhandel en termijngoederen. Bedrijventerrein HoogTij is een project waarin de gemeente Zaanstad, Havenbedrijf Amsterdam en de provincie Noord-Holland participeren.