Marine haalt 600 kilo cocaïne uit Caribische Zee

De NH-90 aan boord van Zr. Ms. Zeeland met de cocaïnevangst. Foto: Defensie.

Zr. Ms. Zeeland heeft op maandag 12 balen cocaïne uit de Caribische Zee opgepikt. Het gaat in totaal om 600 kilo, die vanaf een snelle boot overboord werden gegooid. De drie opvarenden zijn aangehouden en overgedragen aan de autoriteiten op Curaçao.

Een patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied ontdekte het verdachte bootje ten noordoosten van Bonaire tijdens een patrouille en hebben de Zr. Ms. Zeeland ingeschakeld.

Het marineschip heeft een NH90 maritieme gevechtshelikopter ingezet en met waarschuwingsschoten is de go-fast tot stoppen gedwongen. De opvarenden hebben hun lading overboord gegooid en probeerden te ontkomen. Nadat de Zeeland de verdachten in Curaçao had overgedragen, is het schip nu onderweg naar Den Helder.

Zr. Ms. Zeeland is de afgelopen 4 maanden ingezet als stationsschip in het Caribisch gebied. Tijdens de inzet als stationsschip speelde Zr. Ms. Zeeland een belangrijke rol bij het leveren van noodhulp aan de Nederlandse bovenwindse eilanden en Dominica. Die hulp was dringend nodig na de passage van orkanen Irma en Maria.

Het multipurposefregat Zr. Ms. Van Speijk komt als stationsschip naar verwachting 10 november aan bij Curaçao.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →