VolkerStevin bouwt steiger op Britse marinebasis

VolkerStevin heeft een opdracht van circa €48 miljoen gekregen voor de bouw van een nieuwe aanlegsteiger bij het Thanckes Oil Fuel Depot. Opdrachtgever is de Defence Infrastructure Organisation (DIO), onderdeel van het Britse ministerie van Defensie. 

Het depot biedt bunkerfaciliteiten voor de Britse Royal Navy op de marinebasis Devonport. De steiger wordt gebouwd in een speciale milieubeschermingszone aan de rivier de Tamar, het project moet dan ook voldoen aan strenge milieueisen. Na oplevering zal de faciliteit kunnen voorzien in alle bunkerbehoeften van de marine in Devonport.

De grondwerken en baggerwerkzaamheden gaan naar verwachting in januari 2018 van start. Om de jaarlijkse vismigratie niet te verstoren beginnen de belangrijkste heiwerkzaamheden in september 2018. De steiger wordt naar verwachting in november 2019 in gebruik genomen.

Modernisering
De Thanckes Jetty is het eerste in een reeks projecten met als doel het moderniseren van de brandstofdepots in Devonport en Portsmouth om te kunnen voorzien in de bunkerbehoeften van de marinevloot in beide havens.