Tony’s Chocolonely gaat voor CO2-neutraal zeetransport  

Tony’s Chocolonely, chocolademaker met de missie van 100% slaafvrije chocolade, zet met zijn deelname aan het ‘GoodShipping Program’ stappen op het gebied van ketenverduurzaming. Het GoodShipping Program zorgt ervoor dat de zwaar vervuilende fossiele stookolie vervangen wordt door duurzame marine biobrandstof, waardoor de repen schoon en klimaatneutraal naar de VS verscheept worden.

Femke Lotgerink, ketenredacteur bij Tony’s Chocolonely: “Wij hebben onszelf voor 2018 als doel gesteld om een CO2-neutrale ‘bean to bar’ keten te hebben. Deze ambitie wordt verder doorgetrokken om in 2020 klimaatpositief te zijn, dat betekent dat we meer CO2 uit de atmosfeer opnemen dan uitstoten. Hoewel het voor veel bedrijven moeilijk of zelfs onmogelijk lijkt om de CO2-uitstoot van zeetransport te verminderen of te voorkomen, zijn wij als Tony’s Chocolonely trots dat we vanaf dit jaar al onze repen naar de VS groen verschepen via het GoodShipping Program.”

Isabel Welten, GoodShipping Program: “Het GoodShipping Program biedt bedrijven een gemakkelijke en transparante manier om grip te krijgen op hun CO2-footprint van zeevracht, door de zware stookolie te vervangen door geavanceerde, duurzame scheepsbrandstoffen. Hierdoor worden de containers binnen het programma op een klimaatneutrale manier vervoerd, en worden daarnaast lokale emissies, zoals roet en zwavel, sterk gereduceerd.”