Publieksmiddag Meppelerdiepsluis op 25 oktober 2017

Publieksdag Meppelerdiepsluis. Foto: Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat organiseert op woensdag 25 oktober 2017 van 13.00 tot 17.30 uur een publieksmiddag bij de Meppelerdiepsluis. Tijdens rondleidingen wordt er uitleg gegeven over de bouw van de sluis en hoe deze werkt. De publieksmiddag is gratis toegankelijk en vindt plaats op het sluiscomplex Hasselterdijk 33 in Zwartsluis.

Met de ombouw van de sluis in de achterliggende jaren is de doorvaart voor de binnenscheepvaart met grotere schepen door het Meppelerdiep gerealiseerd. Zo kunnen de aanliggende scheepswerven ook in de toekomst (grotere) schepen bouwen. Naast de economische ontwikkeling van het gebied is ook de veiligheid van het achterliggende land tegen hoog water gezekerd. Tijdens de publieksmiddag wil Rijkswaterstaat laten zien hoe de sluis is omgebouwd en werkt.

Inschrijven rondleidingen
Omwonenden en belangstellenden kunnen tijdens deze middag vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer Combinatie Strukton Reef. Er zijn rondleidingen waarvoor men zich in de tent kan inschrijven. Per rondleiding kunnen zich maximaal 15 personen inschrijven. De rondleiding duurt circa 30 minuten en leidt belangstellenden langs de brug, de 2 roldeuren en het bedieningsgebouw. Om 17.30 uur wordt de publieksmiddag afgesloten.

Praktische informatie
Datum: Woensdag 25 oktober 2017
Tijd: 13.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: Tent achter bediengebouw Meppelerdiepsluis, Hasselterdijk 33, Zwartsluis
Kosten: Gratis
Parkeren: Hotel Zwartewater, de Vlakte 20, Zwartsluis
Aanmelden is niet nodig

Meer informatie over het project Meppelerdiepsluis is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 of via de projectpagina Meppelerdiepsluis: ombouw keersluis tot schutsluis.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →