Doorstart voor Aluminiumbedrijf in Delfzijl

Een deelneming van York Capital Management (‘York Capital’) en curatoren E. Eshuis en M.J. Ubbens hebben op 19 oktober een akkoord bereikt over een succesvolle doorstart van het Delfzijlse aluminiumbedrijf. Hiervoor is een zogenaamde Asset Purchase Agreement ondertekend. De onderneming zal na overdracht worden voortgezet onder de naam DAMCO Aluminium Delfzijl Cooperatie U.A., kortweg ‘Aldel’.

Vanaf begin 2018 zal door York worden geïnvesteerd in het opregelen van het resterend deel van de elektrolyse totdat de volledige capaciteit van het bedrijf zal zijn bereikt.  De werkgelegenheid bij Aldel zal als gevolg van deze investering groeien van de huidige 175 FTE tot circa 250 FTE eind 2018.

York Capital Management is een mondiaal opererend investeringsfonds dat investeert in zowel publieke als private ondernemingen. York Capital heeft kantoren in New York, Hongkong en Londen en heeft in totaal ca. $20 miljard onder beheer.

Karsten Pronk, directeur van het nieuwe Aldel: “Ik ben enorm blij dat hier vandaag de succesvolle doorstart inclusief de nieuwe investeringen kan worden aangekondigd. De afgelopen periode is in nauwe samenwerking met de curator, de ondernemingsraad, de Provincie Groningen en andere betrokken partijen hard gewerkt om dit te kunnen bereiken. Het is nu aan de onderneming, de directie en de medewerkers om de positieve verwachtingen waar te maken”.

Klesch Aluminium Delfzijl  kondigde in augustus jl. haar faillissement aan. Het nieuwe Aldel zal vanaf 1 november formeel de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering overnemen.