Nederlandse bedrijven gaan samenwerken met Port of Fujairah

Port of Fujairah - Foto: Port of AmsterdamPort of Fujairah - Foto: Port of Amsterdam

Havenbedrijf Amsterdam, STC-Group Holding en Iskes Towage & Salvage hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend in Amsterdam met Port of Fujairah (PoF), één van de grootste olieopslag en bunker hubs ter wereld en belangrijke multipurpose haven van de Verenigde Arabische Emiraten. De overeenkomst is gericht op verdere strategische samenwerking.

De haven van Fujairah is de afgelopen decennia enorm gegroeid. De haven ligt aan de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten en daarmee nog voor de waterweg langs Iran. Mede dankzij deze strategische ligging is de haven veranderd van een regionale multipurpose haven tot een grote speler in de mondiale olieketen en belangrijke multipurpose haven voor de Verenigde Arabische Emiraten. PoF wil deze marktpositie verder uitbouwen. Daarnaast wil het de maritieme operaties in de haven verder verbeteren om te voldoen aan de standaard die past bij een vooraanstaande haven.

Als onderdeel van Amsterdam Port Consultants (APC), een stichting gericht op havengerelateerd advies en bestaande uit partners met een sterke band met Amsterdam, hebben Havenbedrijf Amsterdam, STC-Group en Iskes in 2015 de maritieme operaties in de haven van Fujairah onderzocht en aanbevelingen gedaan. Deze zijn sindsdien geïmplementeerd. Iskes en STC-Group hebben onder andere trainingsprogramma’s opgesteld voor het personeel van PoF. Na beëindiging van het implementatietraject wordt de succesvolle samenwerking nu verder voortgezet.

De haven van Amsterdam is de grootste benzine hub in Noordwest-Europa, wat beide havens tot belangrijke centra maakt in de internationale olieketen. De aanwezigheid bij de ondertekening van de MoU van Zijne Koninklijke Hoogheid Sjeik Saleh Al Sharqi, voorzitter van PoF, onderstreept het belang van de samenwerking. In de olieproductenmarkt kan door kennis te delen en op commercieel vlak samen te werken wederzijds direct toegevoegde waarde worden behaald, maar de samenwerking kent een bredere scope. Ook op andere gebieden kunnen namelijk voordelen worden behaald. De partijen gaan onder andere op zoek naar nieuwe goederenstromen tussen hun havens en het creëren van kansen voor Amsterdamse bedrijven in het Midden-Oosten.

Koen Overtoom, CEO van Havenbedrijf Amsterdam: “Wij zijn een echte Port of Partnerships. Wij zijn altijd op zoek naar sterke, langdurige relaties met organisaties, zoals STC-Group en Iskes, en andere havens. Met Port of Fujairah hebben we een partner gevonden die een grote rol speelt in een keten die van groot belang is voor de haven van Amsterdam en die snelle ontwikkelingen doormaakt. Wij kijken uit naar het voorzetten van deze strategische partnership en de voordelen die het beide partijen zal brengen.” Mousa Murad, algemeen directeur van PoF, bevestigt dit: “Port of Fujairah is sterk gegroeid de afgelopen jaren. Wij zijn erg trots op alles wat we hebben bereikt, maar wij erkennen ook dat de steun van partners fundamenteel is in het behouden en uitbreiden van onze positie.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →