Wärtsilä opent 4 Digital Acceleration Centres

Foto: Wärtsilä

Wärtsilä opent de eerste van in totaal vier Digital Acceleration Centres (DAC’s). Digital Acceleration Centres bieden een geweldige kans om in nauw verband met klanten, start-ups en partners samen te werken en onze klanten snel een meerwaarde te bieden. Dit heeft betrekking op de visie over ‘het meest geavanceerde intelligente schip’ uit de sector en andere baanbrekende projecten.

Wärtsilä versnelt de ontwikkelingen van haar bedrijf door gebruik te maken van Digital Acceleration Centres om nieuwe bedrijfsideeën te promoten. Het eerste Digital Acceleration Centre is deze maand in Helsinki (Finland) gelanceerd. Het tweede wordt in december geopend in Singapore en in 2018 worden nog twee acceleratiecentra verwacht, één in Centraal-Europa en één in Noord-Amerika. Daarnaast gaat Wärtsilä wereldwijd met haar klanten zogenaamde “pop-up” DAC’s uittesten.

De opening van de DAC’s is een wezenlijk onderdeel van Wärtsilä’s digitale transformatie, waarmee Wärtsilä omvormt tot een data-gedreven, door inzichten geleid, slim technologiebedrijf dat een duurzame samenleving mogelijk maakt.

“artificial intelligence’, ‘machine learning’, ‘block chain’ en virtuele realiteit”
“Bij het Digital Acceleration Centre draait alles om het bereiken van zakelijke resultaten in een vlot tempo. Door een start-up mindset aan te nemen, kunnen we onze klanten snel van prototype-ideeën voorzien. We maken hierbij gebruik van opkomende technologieën zoals ‘artificial intelligence’, ‘machine learning’, ‘block chain’ en virtuele realiteit”, aldus Marco Ryan, Chief Digital Officer van Wärtsilä.

Wärtsilä’s eerste Digital Acceleration Centre in Helsinki heeft al een paar maanden als bèta-versie gedraaid en met verscheidene partners zijn hierdoor projecten versneld. Een voorbeeld is een co-creatie met één van de grotere cruisebedrijven. Een van de grootste successen die het DAC van Helsinki heeft opgebracht is Wärtsilä’s strategie voor intelligente schepen (IVS).

“Het Digital Acceleration Centre toont zijn ware kracht in complexe concepten als de intelligente schepen. Binnen slechts enkele weken hebben we een afgestemde strategie, concepten, roadmaps en technologische vereisten gecreëerd die ons anders maanden of jaren zouden kosten. Elk concept kan in kleinere projecten worden verdeeld, die sneller dan ooit te voren worden uitgebroed en ontwikkeld tot Minimal Viable Products (MVP, minimaal levensvatbare producten). Zelfs als een idee in de incubatiefase mislukt, zien we dit als leermogelijkheid en als waardevol inzicht in het bouwen aan een betere oplossing”, vervolgt Marco Ryan.

Een van de eerste ondernemingen die Wärtsilä in dit kader heeft aangekocht, Eniram, heeft jarenlang samengewerkt met Royal Caribbean Cruise Line (RCL) aan optimalisering van de vloot- en scheepvaartactiviteiten, vermindering van emissies en besparing van brandstofkosten. Op basis van deze ervaring werken Wärtsilä en RCL nu nauw samen in een partnerschap aan de verdere ontwikkeling van alle aspecten van het intelligente schip en maken hierbij gebruik van het DAC om aantal prototypen te versnellen.

Het laatste voorbeeld van de strategie voor intelligente schepen is terug te vinden in Wärtsilä’s overname van Guidance Marine Limited, een technologieleider in de maritieme branche voor sensoroplossingen die zich bezig houdt met dynamische positionering en andere systemen voor scheepscontrole.

Een ander voorbeeld is de met succes afgeronde ‘remote control’ navigatietest in augustus die samen met Gulfmark Offshore, de Amerikaanse operator, werd uitgevoerd. Het schip werd buiten de Noordzeekust van Schotland getest aan de hand van een reeks manoeuvres met behulp van een combinatie van dynamische positionering (DP) en handbediening van de joystick. Het opmerkelijk hierbij was dat het testschip zich in de Noordzee bevond, terwijl de afstandsbediening plaatsvond vanuit het Wärtsilä-kantoor in San Diego, Californië, zo’n 8000 km verderop. Deze test werd uitgevoerd met behulp een satellietcommunicatieverbinding met standaard bandbreedte. Voor de communicatie tussen schip en het ‘operation work station’ op afstand werd geen enkele landgebaseerde technologie gebruikt.

“Deze recente voorbeelden laten zien dat we in hoog tempo nieuwe ideeën en bedrijfsmodellen kunnen testen. Voorheen, en wellicht is dat te danken aan onze trotse technologische traditie, zouden we nooit een nieuw product willen onthullen voordat het perfect en volledig getest was. Met de DAC’s houden we onze focus gericht op kwaliteit en resultaten, maar bereiken we dat via een flexibelere, zogenaamde ‘disruptive innovatie’ aanpak die snel prototypes oplevert. De successen dusver bewijzen dat we Wärtsilä snel kunnen transformeren,” aldus Marco Ryan.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →