DHTC biedt GWO-veiligheidstrainingen voor windenergiesector

Foto: Peter van Aalst.

Trainingscentrum DHTC, trainer in veiligheid voor de scheepvaartsector en de offshore-industrie, biedt vanaf nu ook Global Wind Organisation (GWO) gecertificeerde veiligheidstrainingen voor de windenergiesector.

De trainingen zijn bedoeld en ontwikkeld voor vakmensen die zich bezighouden met het bouwen, inspecteren, onderhouden en repareren van windturbines zowel op zee als op land.  Ook voor bedrijven of instanties in handhaving, controle en reddingsacties die hun taken in en rondom windparken op zee moeten uitvoeren, kunnen deze trainingen bij DHTC volgen.

Sea Survival,  Manual Handling, First Aid en Fire Awareness
Met de GWO gecertificeerde modules Sea Survival,  Manual Handling, First Aid en Fire Awareness krijgen de deelnemers kennis en training in de omgang met bijzondere risico’s in de offshorewindenergiesector.

DHTC heeft ook een transition piece in gebruik genomen. Dat is een aanlandingsconstructie om een veilige transfer van boot naar offshorewindturbine en vice versa realistisch te kunnen trainen. Ook afdaaltechnieken en klim- en valbeveiligingen komen aan bod. Het maken van een noodafdaling  in overlevingspak en met reddingvest, eindigend in het water waarbij direct wordt overgegaan naar overlevingstechnieken op zee is een vast onderdeel van de trainingen.

Voor de GWO module Working at heights heeft DHTC samenwerking gezocht met Industrieel Klimmen b.v. uit Wormerveer, zodat voor de complete GWO certificering kan worden geboekt.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op October 11, 2017 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →