DHTC biedt GWO-veiligheidstrainingen voor windenergiesector

Foto: Peter van Aalst.

Trainingscentrum DHTC, trainer in veiligheid voor de scheepvaartsector en de offshore-industrie, biedt vanaf nu ook Global Wind Organisation (GWO) gecertificeerde veiligheidstrainingen voor de windenergiesector.

De trainingen zijn bedoeld en ontwikkeld voor vakmensen die zich bezighouden met het bouwen, inspecteren, onderhouden en repareren van windturbines zowel op zee als op land.  Ook voor bedrijven of instanties in handhaving, controle en reddingsacties die hun taken in en rondom windparken op zee moeten uitvoeren, kunnen deze trainingen bij DHTC volgen.

Sea Survival,  Manual Handling, First Aid en Fire Awareness
Met de GWO gecertificeerde modules Sea Survival,  Manual Handling, First Aid en Fire Awareness krijgen de deelnemers kennis en training in de omgang met bijzondere risico’s in de offshorewindenergiesector.

DHTC heeft ook een transition piece in gebruik genomen. Dat is een aanlandingsconstructie om een veilige transfer van boot naar offshorewindturbine en vice versa realistisch te kunnen trainen. Ook afdaaltechnieken en klim- en valbeveiligingen komen aan bod. Het maken van een noodafdaling  in overlevingspak en met reddingvest, eindigend in het water waarbij direct wordt overgegaan naar overlevingstechnieken op zee is een vast onderdeel van de trainingen.

Voor de GWO module Working at heights heeft DHTC samenwerking gezocht met Industrieel Klimmen b.v. uit Wormerveer, zodat voor de complete GWO certificering kan worden geboekt.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op October 11, 2017 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >