Werkzaamheden Nieuwe zeesluis in oktober

Foto: Port of Rotterdam.

Aan de ingang van het Noordzeekanaal bij IJmuiden wordt de nieuwe grote zeesluis gebouwd. Die geeft toegang tot de Amsterdamse havenregio.

De maand oktober kenmerkt zich vooral door de start van de bouw van het bediengebouw (nummer 1 op de foto) en de verplaatsing van de wachthuisjes bij de Noordersluis (nummer 2 en 3 op de foto). Verder wordt doorgewerkt aan de diepwanden van de kolkwanden en de diepwanden voor de tussendam (nummer 4 op de foto). In de twee bouwkuipen, waar de sluisdeuren komen, vinden betonstorts voor de vloer plaats en wordt gestart met de wapening van de wanden.

Start bouw nieuw bediengebouw
Deze maand is een bijzondere maand; de werkzaamheden voor  het bediengebouw van de nieuwe sluis zijn gestart (nummer 1 op de foto). Direct aan de oostkant van de tijdelijke betoncentrale worden de funderingspalen van het nieuwe bediengebouw geplaatst. Als de fundering staat, verrijst langzaam aan het nieuwe bediengebouw van 25 meter hoog. In de toekomst komt  daar nog een dijk te liggen.

Verplaatsen wachthuisjes Noordersluis
Aan het einde van de maand worden de twee wachthuisjes aan de oostzijde van de Noordersluis verplaatst. Eén wachthuisje wordt verplaatst, omdat op die plek de waterkering en de weg verhoogd in het landschap komen te liggen. Vanuit de monumentale status moet het geheel symmetrisch blijven, vandaar dat ook het wachthuisje aan de andere kant verschoven wordt (nummer 2 en 3 op de foto).

Graven diepwanden voor kolkwanden
Deze maand gaat OpenIJ door met het graven van de diepwanden voor de kolkwanden, en met de vervolgwerkzaamheden voor het maken van kolkwanden. De vervolgwerkzaamheden bestaan uit: het maken van een gladde wand, het maken van een ankerbalk, het boren van ankers en het afmaken van de kolkwand met afgeronde dekzerk. Een dekzerk is een natuurstenen afdekplaat op metselwerk.

Graven diepwanden voor Tussendam
De diepwanden verschijnen ook op de Tussendam. De Tussendam is de verbinding van de nieuwe zeesluis naar Middensluis (nummer 4 op de foto).

Storten beton en plaatsen wapening
De werkzaamheden in de bouwkuipen van de deurkassen gaan ook door. In oktober volgt de vierde en daarmee laatste stort van de vloer van het buitenhoofd, en de tweede stort van de vloer van het binnenhoofd. Voor elke deurkas is 4000 m3 beton nodig. In beide bouwkuipen wordt gestart met het plaatsen van wapening voor de wanden. Ook daar wordt vervolgens beton gestort. In verschillende betonstorts van 3,5 meter hoog worden deze wanden in het komende jaar opgebouwd.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →