Royal IHC heeft 50% belang in Rotterdam Offshore Group

Foto: Royal IHCFoto: Royal IHC

Royal IHC heeft 50% van de aandelen van Rotterdam Offshore Group (ROG) verworven. Met deze overname versterkt IHC haar mogelijkheden voor conversies en scheepsreparaties door de toevoeging van een speciale faciliteit in Rotterdam, met open toegang tot de zee.

ROG heeft een goede reputatie in de wereldwijde maritieme en offshore‐industrie voor kade en on‐site diensten. ROG is gevestigd in Rotterdam en beschikt over kadefaciliteiten voor schepen tot 300 meter, kraancapaciteit, een grote werf en een volledig uitgeruste werkplaats. ROG heeft herhaaldelijk conversies, scheepsreparaties en (de‐)mobilisatieprojecten voor de grootste spelers in de maritieme industrie gefaciliteerd.

IHC heeft een sterk track record in het ontwerpen en bouwen van schepen en equipment voor de bagger‐, mijnbouw‐ en offshoremarkten, en in grote renovaties en reparatieprojecten over de hele wereld. Door de krachten te bundelen en gebruik te maken van de faciliteiten van ROG kan IHC haar diensten op het gebied van complexe renovaties en conversies uitbreiden. Tegelijkertijd biedt het partnerschap ROG toegang tot de engineering‐ en fabricagemogelijkheden en equipment van IHC.

“IHC richt zich op lange‐termijn relaties met onze klanten. De overname vergroot de mogelijkheden om onze klanten in Europa beter te bedienen.” zegt Diederik van Rijn, Executive Director IHC Services . “Vooral in de huidige markt zien we kansen om conversies van bestaande schepen, die momenteel stilliggen, beter te faciliteren. Ook willen we onze klanten een aantrekkelijk alternatief bieden voor reparatie en onderhoud en (de‐)mobilisatie in de regio Rotterdam.”

Martin van Leest, Managing Director ROG, voegt eraan toe: “We zijn enthousiast dat IHC onze nieuwe partner is. We hebben in de afgelopen jaren al aanzienlijke groei ervaren. Het partnerschap stelt ons in staat om meer complexe projecten aan te gaan. Samen met IHC kunnen we geïntegreerde oplossingen leveren met alle competenties in‐house. Onze drive en flexibiliteit tijdens het uitvoeren van projecten zal zeker door onze klanten worden erkend.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →