Aboutaleb met Havenbedrijf Rotterdam naar Japan

Van 9 tot en met 13 oktober leidt burgemeester Ahmed Aboutaleb een handelsmissie naar Tokio en Osaka in Japan. Hij wordt daarbij actief ondersteund door Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam.

De delegatie gaat in Tokio en Osaka op bezoek bij de voor Rotterdam belangrijkste verladers, expediteurs en reders. Rotterdam Partners sluit aan met een aantal bedrijven die op zoek zijn naar Japanse zakenpartners. Burgemeester Aboutaleb gaat in Tokio de gouverneur ontmoeten. Daarnaast staan er in de regio Osaka/Kobe ontmoetingen gepland met onder andere de havendirecteur van Kobe.

Rotterdamse haven onder de aandacht brengen
Doel van het bezoek is om de innovatieve kwaliteit van de Rotterdamse haven breed onder de aandacht te brengen bij Japanse logistieke en overslagbedrijven die geïnteresseerd zijn in uitbreiding naar Europa. citymarketingorganisatie Rotterdam Partners sluit aan met een delegatie van ondernemers en instellingen uit de stad die op zoek zijn naar Japanse (zaken)partners.

Aboutaleb opent Offshore Wind Seminar en Maritiem Innovatie Seminar
De ambassade in Japan heeft in overleg met Rotterdam Partners in Tokio een Offshore Wind Seminar georganiseerd. Burgemeester Aboutaleb gaat de seminar openen. In Osaka opent hij een Maritiem Innovatie Seminar, waar ondernemers en onderzoekers met Emile Hoogsteden de innovatieve kracht van de haven zullen bespreken.

Nederland heeft economische belangen in Japan
Japan is de derde economie van de wereld en draait mee in de technologische wereldtop. Nederland heeft in toenemende mate economische belangen in Japan. Belangrijke aandachtsgebieden op de Japanse markt zijn: High Tech systemen (vooral gericht op tuinbouw), chemie en innovatie, energie en creatieve industrie. Japan is de tweede niet-EU investeerder in de Nederlandse economie. Er zijn ruim 450 Japanse bedrijven gevestigd in Nederland, zoals Fujifilm (Tilburg) en Canon (Amstelveen, Rotterdam en Venlo). Mitsubishi investeerde in windenergie (Eneco) en infrastructuur (TenneT).

De bilaterale goederenhandel met Japan had in 2015 een omvang van 11,8 miljard euro. Nederland exporteerde voor 3,5 miljard euro aan goederen en ruim 1,8 miljard euro aan diensten naar Japan. De waarde van de financiële belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in Japan bedroeg eind 2015 7,4 miljard euro.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →