Medewerker van RWS Blogt over Sint Maarten

Ruud de Krom van RWS op Sint Maarten. Foto: Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat helpt mee aan het herstel van Sint Maarten, na orkaan Irma. Door de orkaan liggen huishoudelijk afval en bouwafval verspreid over het gehele eiland. Met man en macht wordt samengewerkt om het afval op straat te verwijderen. Ruud de Krom van Rijkswaterstaat vertelt over de ravage, het afval en de herstelwerkzaamheden op het eiland in een blog.

Rottend afval en ratten
“Het afval op straat is een risico voor de volksgezondheid. De vuilnishopen bestaan uit rottend vuil en ratten en kunnen een broedplaats voor ziekteverwekkers worden. De relatief hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid versnellen het rottingsproces van organisch materiaal en dragen bij aan dit risico. De overheid op Sint Maarten, het ministerie van VROMI (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Infrastructuur), kan nog geen enkele schatting geven van de hoeveelheid afval. Om het risico te beperken heeft de overheid enkele honderden medewerkers en veel materieel ingezet om het afval zo snel mogelijk te verwijderen.”

Lees de blog van Ruud de Krom verder op www.rijkswaterstaat.nl 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >