Sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ van DEME gedoopt

Sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ van DEME gedoopt. Foto: DEME.

De sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ is op 29 september officieel gedoopt aan het hoofdkantoor van DEME in Zwijndrecht, België. Het baggerschip is gedoopt door Veerle Hegge, echtgenote van Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

De Scheldt River heeft een hopperinhoud van 8.400 m³ en is het tweede baggerschip in de vloot van DEME waarvan de motoren op twee soorten brandstof werken. Het ultramoderne schip kan ook door LNG worden aangedreven, wat de uitstoot van zwavel, NOx en atmosferische deeltjes vermindert. De ‘Scheldt River’ presteert goed in ondiep water en voldoet ruimschoots aan alle huidige emissie-eisen, ook binnen emissiecontrolegebieden zoals de Noordzee.

Het schip is gebouwd door Royal IHC in Nederland. Scheldt River maakt deel uit van het meerjarige vlootinvesteringsprogramma van DEME dat focust op het verhogen van de productiviteits- en milieu-efficiëntie.

Innovatief ontwerp
Scheldt River is uitgerust met een tweetraps tandwielkast en gecombineerde schroefdrukbesturing, wat een brandstofbesparing van minstens 10% oplevert tijdens baggeroperaties. Het schip beschikt ook over een Dynamic Positioning & Dynamic Tracking (DP/DT)-systeem. De baggerpomp van de Scheldt River wordt aangedreven door een hybride dieseldirect plus elektrische motor. De Scheldt River is ook uitgerust met een “one man bridge operation”, heeft een verhoogde efficiëntie en is gemakkelijk te bedienen. Scheldt River is ontworpen en gebouwd voor uitgebreide droogdokservice (7,5 jaar), waardoor er minder tijd verloren gaat in het droogdok.

DEME breidt baggervloot uit 
Eerder dit jaar voegde DEME de dual fuel sleephopperzuiger ‘Minerva’ toe aan haar vloot. Het schip voert momenteel baggerwerken uit voor het offshore windmolenpark Rentel voor de Belgische kust. Binnenkort worden de Scheldt River en de Minerva ingezet voor de voorbereiding van de zeebodem voor het Modular Offshore Grid van Elia (of het zogenoemde stopcontact) in de Noordzee. In de komende twee jaar wordt de baggervloot verder versterkt met de sleephopperzuiger ‘Bonny River’ (2018) en de cutterzuiger ‘Spartacus’ (2019).

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →