Martin Dorsman benoemd tot secretaris-generaal van ECSA

Martin Dorsman, directeur van de KVNR, is per 1 november 2017 benoemd tot secretaris-generaal van de European Community Shipowners’ Associations (ECSA). Deze positie kwam vrij door het vertrek van Patrick Verhoeven.

De internationale scheepvaart staat voor grote uitdagingen. Een zeer belangrijke uitdaging is het verder vergroenen, waardoor de CO2-uitstoot van de scheepvaart fors gaat afnemen. “De scheepvaart moet onderdeel zijn van de oplossing van het klimaatvraagstuk. Als secretaris-generaal van de ECSA kan ik daar een belangrijke rol bij spelen, samen met de internationale partners van ECSA”, aldus Martin Dorsman. “Tegelijkertijd dient Europa een aantrekkelijke vestigingslocatie te blijven voor reders, gezien de centrale positie van de scheepvaart in de maritieme cluster. Ook hier ligt een grote rol voor ECSA.”

Martin Dorsman trad 1 september 2006 in dienst van de KVNR, eerst als plaatsvervangend directeur en vanaf juni 2011 als directeur. Hij vervulde veel internationale posities bij zowel de ECSA als bij de ICS, de mondiale koepel van redersverenigingen.