Falck Safety Services en Simwave gaan samenwerken

Joost van Ree van Simwave en Paul Boumans van Falck Safety Services.

Falck Safety Services en Simwave slaan de handen ineen om de maritieme en olie- en gasindustrie van dienst te kunnen zijn met gecombineerde simulatie- en praktijktraining. Falck Safety Services verzorgt al ruim 30 jaar veiligheidstrainingen voor de offshore, maritieme en wind industrie. Simwave opent op 8 november het meest geavanceerde maritieme simulatorcentrum ter wereld. Klanten kunnen ervoor kiezen om eerst simulatietraining bij Simwave te volgen om dit vervolgens op een van de oefencentra van Falck Safety Services in de praktijk te brengen en vice versa.

Simwave heeft 59 simulatoren draaien op de nieuwe locatie in Barendrecht, waaronder twee full mission simulatoren. Een daarvan is uitgerust met een ‘floor projection system’, inclusief twee, met het stuurhuis geïntegreerde brugvleugels. Deze simulator is ook uitgerust met een cockpit bridge opstelling zoals op passagiersschepen, cruiseschepen en ferries. Naast diverse kleinere simulatoren voor o.a. sleepboten, offshore supply vessels en binnenvaartschepen, wordt er een machinekamersimulator ingericht.

Falck Safety Services is gespecialiseerd in het trainen van complete teams en crews die werkzaam zijn aan boord van offshore installaties en schepen. Scenariotraining biedt ook de mogelijkheid om praktijk– en simulatortrainingen in dezelfde periode te volgen. Dit levert een aanzienlijke besparing in trainingstijd op.

De samenwerking heeft betrekking op alle verplichte STCW (scheepvaart) en OPITO en NOGEPA (offshore) gecertificeerde veiligheidstrainingen. Op het nieuwe Falck oefencentrum, dat in Q2 2018 operationeel is, zal meer gebruik worden gemaakt van computersimulaties in de trainingen. De trainingen van Falck Safety Services en Simwave sluiten dan nog beter op elkaar aan.

Lees een interview met Joost van Ree van Simwave over het meest geavanceerde simulatorcentrum in de laatste editie van de Maritieme & Offshore Carrièrekrant.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >