Falck Safety Services en Simwave gaan samenwerken

Joost van Ree van Simwave en Paul Boumans van Falck Safety Services.

Falck Safety Services en Simwave slaan de handen ineen om de maritieme en olie- en gasindustrie van dienst te kunnen zijn met gecombineerde simulatie- en praktijktraining. Falck Safety Services verzorgt al ruim 30 jaar veiligheidstrainingen voor de offshore, maritieme en wind industrie. Simwave opent op 8 november het meest geavanceerde maritieme simulatorcentrum ter wereld. Klanten kunnen ervoor kiezen om eerst simulatietraining bij Simwave te volgen om dit vervolgens op een van de oefencentra van Falck Safety Services in de praktijk te brengen en vice versa.

Simwave heeft 59 simulatoren draaien op de nieuwe locatie in Barendrecht, waaronder twee full mission simulatoren. Een daarvan is uitgerust met een ‘floor projection system’, inclusief twee, met het stuurhuis geïntegreerde brugvleugels. Deze simulator is ook uitgerust met een cockpit bridge opstelling zoals op passagiersschepen, cruiseschepen en ferries. Naast diverse kleinere simulatoren voor o.a. sleepboten, offshore supply vessels en binnenvaartschepen, wordt er een machinekamersimulator ingericht.

Falck Safety Services is gespecialiseerd in het trainen van complete teams en crews die werkzaam zijn aan boord van offshore installaties en schepen. Scenariotraining biedt ook de mogelijkheid om praktijk– en simulatortrainingen in dezelfde periode te volgen. Dit levert een aanzienlijke besparing in trainingstijd op.

De samenwerking heeft betrekking op alle verplichte STCW (scheepvaart) en OPITO en NOGEPA (offshore) gecertificeerde veiligheidstrainingen. Op het nieuwe Falck oefencentrum, dat in Q2 2018 operationeel is, zal meer gebruik worden gemaakt van computersimulaties in de trainingen. De trainingen van Falck Safety Services en Simwave sluiten dan nog beter op elkaar aan.

Lees een interview met Joost van Ree van Simwave over het meest geavanceerde simulatorcentrum in de laatste editie van de Maritieme & Offshore Carrièrekrant.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →