Meer EU-budget voor transport en infrastructuur

De CEF Transportcoalitie heeft tijdens de conferentie in Tallinn haar manifest aangeboden aan de EU-beleidsmakers. De CEF Transportcoalitie, een samenwerking van Europese belangenorganisaties van transport, verladers, havens en expediteurs heeft tijdens de Connecting Europe Conference in Tallinn een oproep gedaan aan de Ministers van Transport, de Europese Commissie en het Europese Parlement om bij de komende budgetonderhandelingen voldoende financiële middelen voor transport en infrastructuur beschikbaar te stellen.

Transport heeft bijgedragen tot economische  groei en tot toename van banen in Europa. Om de groei in transport aan te kunnen is een goed onderhouden infrastructuur van essentieel belang, reden waarom de Transportcoalitie voor meer CEF gelden onder het toekomstige financieel meerjarenkader MFF heeft opgeroepen. Investeringen  in transport infrastructuur komen de Europese economie ten goede en zullen meer banen creëren.

Binnenvaart kan op het stelsel van zo’n 40.000 kilometer aan vaarwegen een veel hoger aandeel aan transport absorberen en daarmee bijdragen tot het verminderen van de congestie op de Europese wegen, benadrukt Secretaris Generaal van de Europese Binnenvaart Unie EBU, Theresia Hacksteiner, als partner in de Transportcoalitie in Tallinn. Binnenvaart is in de afgelopen 20 jaren met maar liefst 25 % gegroeid en daarmee na het wegvervoer de snelste groeier.  Voor een toename van het aandeel van de binnenvaart is het cruciaal om de vaarwegen goed te onderhouden en de knelpunten op te lossen alsmede ontbrekende verbindingen te realiseren.  Binnenvaart biedt een krachtig en duurzaam alternatief voor de dure wegcongestie.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →