Ammoniaktanks OCI Terminal Europoort gerenoveerd

De twee gerenoveerde ammoniaktanks bij OCI Terminal Europoort. Foto: OCI Nitrogen.

Twee ammoniaktanks van OCI Nitrogen op de OCI Terminal Europoort zijn volledig gerenoveerd. Na een inspectie in 2015 bleek dat een renovatie noodzakelijk was, zo meldt het bedrijf. Nu zijn de twee tanks volledig gerenoveerd en beschikken ze nu over de modernste technieken en veiligheidssystemen.

Terminal Manager André Meulmeester: “We gebruiken de terminal voor de op- en overslag van ammoniak en ammoniakwater. De renovatie van de tanks zorgt voor een verdubbeling van de capaciteit van de terminal.” Dit betekent dat in de nabije toekomst meer zeeschepen aan de steiger zullen aanleggen om ammoniak te laden of lossen.  “Het belangrijkste is dat we de inspectietermijn hebben kunnen verlengen naar 20 en misschien wel 25 jaar. Dat scheelt heel veel geld en risico’s in de toekomst.”

De eerste tank is al in 2015 gerenoveerd. De isolatie is vernieuwd, beide tanks hebben een nieuw dak en er is een lift geïnstalleerd om veilig op het dak te komen. Het leidingwerk is ook volledig vernieuwd. “In de oude situatie hadden we één leiding om de tank te vullen. Dit heb je liever niet als de vloeistof in een noodsituatie snel weg moet kunnen. We hanteren nu een volledig nieuw systeem waarbij het laden en lossen van elkaar is gescheiden en bovendien veel sneller gaat. We vullen de tank aan de bovenkant met een nieuwe leiding en trekken ’m aan de onderkant met een grotere leiding leeg”, aldus André Meulmeester.

Operatie met flinke impact
Conform nationale en internationale richtlijnen en wet- en regelgeving is er geheel nieuwe instrumentatie aangebracht. Denk aan een dubbele niveaumeting, onafhankelijke overvulbeveiliging, temperatuurmetingen en drukmetingen. Verder zijn alle veiligheden vernieuwd, net als alle loopbordessen en trappen en de ammoniakdetectie is vervangen. Zo’n dertig bedrijven werkten aan de renovatie mee en 45.000 manuren gingen in het werk op.

Over OCI Nitrogen
OCI Nitrogen is een bedrijf in stikstofhoudende kunstmest en wereldwijd de grootste producent van melamine. De kunstmest speelt een essentiële rol in het verbeteren van de productiviteit van de landbouw. Melamine wordt gebruikt als grondstof voor lijmen en harsen in velerlei toepassingen zoals meubelplaten, laminaatparket, coatings en kunststof serviezen. Het hoofdkantoor van OCI Nitrogen is gevestigd in Geleen (Nederland) en de productielocaties zijn gevestigd in Nederland en China. OCI Nitrogen is onderdeel OCI N.V., beursgenoteerd als AMX-fonds aan de NYSE Euronext te Amsterdam.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →