VIDEO: Jan De Nul wint Safety Award 2017

Jan De Nul Group heeft de jaarlijkse IADC Safety Award 2017 gewonnen. Het bedrijf nam de award in ontvangst tijdens de Algemene Vergadering van International Association of Dredging Companies (IADC) in Marseille, Frankrijk. Jan De Nul Group wordt geprezen voor zijn initiatief tot optimalisatie van transport van pijpleidingen in hun logistieke centra in Zelzate in België en wereldwijd. De trofee is overhandigd door Frank Verhoeven, voorzitter van IADC, aan Maarten Tronckoe, Transport Supervisor bij Jan De Nul Group en bezieler van het beloonde initiatief.

Optimalisatie van transport van pijpleidingen I De verbeterde werkmethode
Het Preventiecomité van IADC koos Jan De Nul Group als winnaar uit dertien inzendingen van alle grote spelers in de baggerindustrie. Het verplaatsen en transporteren van pijpleidingen van verschillende groottes, diameters en in verschillende omstandigheden is een steeds terugkerend onderwerp in de baggerindustrie.

Jan De Nul Group staat bekend voor zijn in-house expertise en bekwaamheid van zijn ingenieurs. “Tijdens de projectuitvoering zoeken we samen altijd naar mogelijkheden om de planning te optimaliseren en te verbeteren,” zegt Christophe Leroy, QHSSE Manager bij Jan De Nul Group. “We dokteren samen nieuwe en betere methodes uit. En indien nodig, tekenen onze ingenieurs de nieuwe methode uit en kunnen onze eigen ateliers het vervaardigen. De geoptimaliseerde werkmethode die vandaag in de prijzen valt, is bedacht, ontwikkeld en uitgetest door onze eigen collega’s op de vloer. Het team heeft nieuwe ideeën gecombineerd met verschillende bestaande technieken, wat leidde tot een op alle gebied veiligere methode om pijpleidingen te verplaatsen en te transporteren.”

IADC Safety Award
De IADC Safety Award is in het leven geroepen om de inspanningen voor een verbeterde veiligheid op de werkvloer te stimuleren en om mensen en bedrijven uit de baggerindustrie te belonen die initiatief nemen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verbeteren.