SHIP IJmuiden ontvangt 25.000ste bezoeker binnen halfjaar

Bezoekers ontvangen bos bloemen van Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland. Foto: Provincie Noord-Holland.

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft de 25.000ste bezoeker mogen ontvangen op vrijdag 15 september. Sinds 31 maart is SHIP geopend en het informatiecentrum hoopte op 30.000 tot 50.000 bezoekers per jaar. Met de 25.000ste bezoeker binnen een half jaar heeft het informatiecentrum het bezoekersaantal ruim overtroffen.

De heren Wijdogen en Mouthaan werden ontvangen met een bos bloemen door Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland, en Pieter de Waard, directeur van Telstar.

“Het blijkt wel weer hoe belangrijk informatie over de sluis en het Noordzeekanaalgebied voor de regio is”, aldus gedeputeerde Post. “Ik ben er trots op dat we met de gezamenlijke inspanning uit de regio de bouw van SHIP voor elkaar hebben gekregen.” 

Alles over de nieuwe zeesluis IJmuiden en het Noordzeekanaalgebied
SHIP vertelt alles over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden, de grootste in de wereld, en reilen en zeilen in het Noordzeekanaalgebied. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden in de techniek. SHIP heeft vaste en wisselende exposities, een lesruimte waar jongeren technieklessen krijgen, een aantal vergaderruimtes en een restaurant.

SHIP
SHIP is te vinden op het sluizencomplex in IJmuiden aan de Noordersluisweg en is dagelijks (ook op zondag) gratis te bezoeken. Meer informatie over SHIP en over de openingstijden en rondleidingen is te vinden op de website van SHIP.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →